GeriHamur İşi Tarifleri Tarçınlı rulo (Cinnamon rolls) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Tarçınlı rulo (Cinnamon rolls) tarifi

Tarçınlı rulo (Cinnamon rolls) tarifi

Tarçınlı rulo (Cinnamon rolls), yumuşacık kıvamı ve karamel gibi iç harcıyla çay saatlerinizin favorisi haline gelecek. Ayrıca üzerine eklenen sos da bambaşka bir lezzet katacak. Peki tarçınlı rulolar nasıl yapılır? İşte denemek isteyenler için tarçınlı rulo (Cinnamon rolls) tarifi ve malzeme listesi. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 1 bardak ılık süt
  • 2 adet yumurta
  • 100 gram tereyağı
  • 4,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • Bir tutam tuz

Arası için:

  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 2,5 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

  • 200 gram labne
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Yarım limonun suyu

Tarçınlı rulo (Cinnamon rolls) tarifi Nasıl yapılır?

İlk olarak kuru mayayı ılık suda 10 dakika kadar bekletin.

Daha sonra hamur için tereyağı ve unu yoğurun.

Ardından ortasını açın ve hamur için gerekli diğer malzemeleri ekleyin ve yavaş yavaş unlu karışma yedirin.

Hamur pürüzsüz kıvam alana kadar güzelce yoğurun ve ardından hava almayacak şekilde üzerini örtüp 1-1,5 saat mayalanması için dinlendirin.

Hamur dinlendikten sonra tekrar yoğurun.

Ardından merdana yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın.

Üzerine oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı sürün.

Şeker ve tarçını da bir kasede karıştırıp hamurun üzerine gezdirin ve rulo şeklinde sarın.

Rulo şeklinde sardığınız hamuru 12 parçaya dilimleyin.

Tarçınlı ruloları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın ve mayalanması için 15 dakika daha bekletin.

Daha sonra çörekleri fırına verip pişirin.

Üzeri için de labne ve tereyağını karıştırma kabına alıp güzelce çırpın.

Üzerine vanilya ve pudra şekerini ilave edip spatula yardımıyla karıştırın.

Son olarak limon suyunu ekleyip karıştırın. Eğer kıvamı yoğun olursa 1 yemek kaşığı kadar da süt ilave edebilirsiniz.

Tarçınlı rulolarınız pişince fırından çıkarın ve servis tabağına alın.

Biraz soğuyunca da üzerine sosunu gezdirip servis edin.

Afiyet olsun...