GeriBalık Tarifleri Taratorlu tekir tava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Taratorlu tekir tava tarifi

Taratorlu tekir tava tarifi

Akdeniz Bölgesi'nde sık sık tüketilen tekir, tarator sosu ile harmanlanıyor, sonrasında tavada kızartılarak servise sunuluyor. İçeriğinde bulunan kalsiyum sayesinde kemik gelişimini destekleyen, Antalya'nın meşhur lezzetlerinden olan taratorlu tekir tava tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları haberimizde...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kg tekir balığı
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Kızartma için sıvı yağ

Tarator sos için;

  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı ceviz içi
  • Yarım su bardağı kıyılmış zeytin
  • 5 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 dilim ekmek içi
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Taratorlu tekir tava tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle balıkların pullarını bir kaşık yardımıyla kazıyıp balıkları bol suyla yıkayın ve süzgece alıp suyunu süzün.

Yarım limon suyu ve tuz serpiştirip ovun. Balıkları 20 dakika kadar süzgeçte bekletin.

Tarator sosu hazırlamaya geçin; maydanozu temizleyip kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Ekmek içini ufalayın.

Ardından zeytinyağını tavaya alıp ısıtın.

Zeytin, maydanoz, sarımsak, ekmek içi ve tuz ekleyip 2-3 dakika orta hararetli ateşte karıştırarak pişirin.

Ocaktan aldıktan sonra limon suyu ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.

Sıvı yağı tavada kızdırın. Balıkların iki tarafını kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerinde bekletin.

Servis tabağına alıp tarator sosla birlikte servis yapın.

Afiyet olsun.