GeriEt Yemeği Tarifleri Siverek tava tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Siverek tava tarifi

Siverek tava tarifi

Siverek tava, Şanlıurfa mutfağının enfes lezzetlerinden biri. Pratik yapımının yanı sıra tadıyla sofralara renk katıyor. Tercihe göre pilav ve ayranla enfes bir menü oluşturulabilir. Ayrıca lavaşla da servis edilebilir. Peki Siverek tava nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte Siverek tava tarifi

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 300 gram kuşbaşı et
  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 1 adet domates
  • 2 adet kapya biberi
  • 2 adet yeşil biber
  • 6 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı toz isot biberi
  • Zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Siverek tava tarifi Nasıl yapılır?

Eti bir kaba alın.

Domatesleri soyun ve biberler ile beraber küçük küp şeklinde doğrayın.

Sebzelerin etin üzerine ekleyin.

Ardından üzerine baharatları ve tuzu da ilave edip güzelce harmanlayın.

Hazırladığınız harcı fırın tepsisine eşit olarak yayın.

200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun...