GeriSalata Tarifleri Sezar salata tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Sezar salata tarifi

Sezar salata tarifi

Kendisi bir salata olsa da, en az ana yemek kadar doyurucu bir lezzet. Üstelik çoğu menüde de rastlıyoruz. Neyden mi bahsediyoruz? Tabii ki, sezar salatadan... Kullanılan malzemelerle tam bir protein deposu olan bu salatanın favorilerinizden biri olacağına eminiz. İşte, kızarmış ekmek, nefis tavuk eti ve enfes sosuyla karşınızda sezar salatası... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet göbek
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet domates veya 5-6 adet çeri domates
  • 1 adet salatalık
  • 2 dilim tost ekmeği
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • Kekik
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Sosu için:

  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet limon
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Karabiber
  • Tuz

Sezar salata tarifi Nasıl yapılır?

Tavayı ocağa alın. Sıvı yağı ile ince ve uzun dilimlenmiş tavuk etini ekleyip soteleyin.

Tost ekmeklerini küp küp doğrayın.

Ayrı bir tavada tereyağını eritin. Ekmekleri de, kekik, karabiber ve pul biber ilave ederek kızartın.

Göbek salatayı yıkayıp doğrayın ve salata kasesine alın.

Domates ve salatalığı da küp küp doğrayıp kaseye ilave edin.

Üzerine de rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.

Son olarak kıtır ekmekleri ve tavuk etlerini de yerleştirin.

Bir kasede zeytinyağı, mayonez, limon suyu, sarımsak, tuz ve baharatları karıştırın.

Hazırladığınız sosu da salatanızın üzerine gezdirip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...