GeriTatlı Tarifleri Şekersiz meyveli dondurma tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şekersiz meyveli dondurma tarifi

Şekersiz meyveli dondurma tarifi

Dondurma sadece yaz aylarında değil dört mevsim bol bol tüketilebilecek, sağlık deposu bir tatlı. Ancak markette satılan dondurmaların içindeki yoğun şeker ve katkı maddeleri, birçok kişiyi mutsuz ediyor. Eğer siz de o kişilerdenseniz evde şekersiz dondurma yapmaya ne dersiniz?

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2-3 adet olgunlaşmış muz
  • 6 adet medine hurması (bir gece suda bekletilmiş)
  • 1 çay bardağı kadar süt (laktozsuz süt, badem sütü, Hindistan cevizi sütü, yüksek proteinli süt gibi alternatifleri de kullanabilirsiniz)
  • İstediğiniz farklı meyveler varsa arzu ettiğiniz miktarda kullanabilirsiniz

Şekersiz meyveli dondurma tarifi Nasıl yapılır?

Olgunlaşmış muzları ve hurma dışındaki diğer meyveleri dilimledikten sonra bir buzdolabı poşetine koyarak buzlukta dondurun.

Dondurucudan çıkardığınız meyveleri ve hurmayı blender'a ya da mutfak robotunuza koyun. Önce düşük devirde meyvelerin parçalanmasını sağladıktan sonra ara ara karıştırarak 1 çay bardağı sütü ekleyin. Sütün tamamını birden eklemek yerine yavaş yavaş ekleyip karışımınız kıvam alıncaya kadar blender'dan yüksek devirde geçirmeye devam ederseniz daha homojen bir karışım elde etmiş olursunuz.

Dondurma karışımınızı bir kutuya ya da kalıba koyarak buzlukta 35-40 dakika beklettikten sonra dilediğiniz şekilde süsleyip tüketebilirsiniz.