GeriPilav Tarifleri Şehriyeli bulgur pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Şehriyeli bulgur pilavı tarifi

Şehriyeli bulgur pilavı tarifi

Şehriye özellikle de arpa şehriye genellikle pirinç pilavında kullanılan bir malzeme. Ancak aslında bulgur pilavına da çok yakışıyor. Fakat bulgur pilavında arpa şehriyeden ziyade tel şehriye kullanmak sunum açısından çok daha keyifli sonuçlar veriyor. Peki tel şehriyeli bulgur pilavı nasıl yapılır? İşte malzemeleri ve yapılış aşamaları…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 su bardağı pilavlık bulgur
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 2 su bardağı et ya da kemik suyu (yoksa su)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4-5 dal taze soğan
  • 4-5 dal maydanoz

Şehriyeli bulgur pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Mercimekleri haşlayıp kenara alın.

Tereyağı ve zeytinyağını pilav tenceresinde kızdırın.

Tel şehriyeleri yağa ilave edin ve rengi altın sarısı olana kadar kavurun.

Şehriyelere bulguru ilave edip onları da rengi dönene kadar kavurun.

Haşladığınız mercimekleri de tencereye ilave edin.

Varsa kaynar durumdaki et suyunu yoksa suyu tencereye ilave edin ve şehriyeleri kırmadan hafif hafif karıştırın.

Tuz ve karabiberi de ilave edip tencerenin kapağını kapatın.

3-4 dakika kadar yüksek, 7-8 dakika kadar da kısık ateşte pişirin.

Pilav suyunu çekince üzerine kağıt havlu serin ve kapağı kapalı halde 20 dakika kadar demlendirin.

Bu esnada taze soğanları ve

Pilavınızı ılık servis edin, afiyet olsun...