GeriPilav Tarifleri Safranlı pilav tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Safranlı pilav tarifi

Safranlı pilav tarifi

Antioksidan etkili safranlı pilav hem gözünüze hem de damağınıza hitap edecek!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarım su bardağı haşlanmış bezelye
  • Yarım paket tavuk bulyon
  • 500 mililitre sıcak su
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı Antep fıstığı
  • 1 tatlı kaşığı safran
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Safranlı pilav tarifi Nasıl yapılır?

Yağı eritin. Tel şehriyeleri ekleyip 6-7 dakika kadar kavurun. Daha sonra 15 dakika kadar sıcak suda bekletilip süzülmüş ve soğuk sudan geçirilmiş pirinçleri ve bezelyeleri ekleyin. Kabukları soyulmuş Antep fıstıklarını da ilave edin. 1 tatlı kaşığı safranı ve tavuk bulyonu 2 su bardağı sıcak suda eritin ve pilavınızın içine ilave edin. Tuzunu da ekleyip 20-25 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra ateşten alın.

Pilavı 10 dakika demlenmeye bırakın ve ardından servis yapın.