GeriSebze Yemeği Tarifleri Pratik bezelye yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Pratik bezelye yemeği tarifi

Pratik bezelye yemeği tarifi

Yaz mevsiminin gelmesi ile beraber, taze sebze yemekleri de soframızdaki yerini almaya başladı. Sıcak yaz akşamında, hafif ve kalorisi düşük yemek tercihi yapan ev hanımları, internet üzerinden bezelye tariflerini araştırıyor. Peki, hem lezzetli hem de kolay bir yemek olan bezelye yemeği nasıl yapılır? İşte, pratik ve yapımı kolay taze bezelye yemeği tarifi.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram taze bezelye
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Su
  • Sıvı yağ

Pratik bezelye yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Bezelyeleri güzelce temizleyip yıkayın.

Soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın.

Sıvı yağı soğanlarla birlikte tencereye ekleyin.

Soğanları tamamen pembeleşene kadar kavurduktan sonra salçaları da tencereye ilave edin.

Biraz daha kavurduktan sonra sarımsak ve bezelyeleri ekleyin.

Bu sırada domatesi küp küp doğrayın.

Doğranmış domatesleri de ekledikten sonra tencerenin kapağı kapatın ve yemeği kısık ateşte pişmeye bırakın.

Pişme esnasında tencerede yeteri kadar su kalmazsa biraz daha su ekleyip kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Taze bezelye yemeğiniz hazır. Hemen sıcak servis edebilirsiniz, afiyet olsun.