GeriHamur İşi Tarifleri Peynirli ravioli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Peynirli ravioli tarifi

Peynirli ravioli tarifi

Ravioli, İtalyan mutfağının geleneksel lezzetlerinden biri. Aslında bir tür İtalyan mantısı olan ravioli, farklı boyutlarda ve şekillerde hazırlandığı gibi iç harcında peynir, et veya sebze de kullanılabiliyor. Ayrıca farklı soslarla da servis edilebiliyor. Eğer peynirli ravioli'yi denemek isterseniz, tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Hamuru için:

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • Tuz

İç harcı için:

  • 200 gram ricotta peyniri
  • Bir tutam fesleğen
  • Karabiber
  • Tuz

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı domates sosu veya salçası
  • Karabiber 
  • Tuz

Peynirli ravioli tarifi Nasıl yapılır?

Hamur malzemelerini bir kasede yoğurun ve 30 dakika kadar buzdolabında bekletin.

Diğer taraftan da iç harcı için peynir, fesleğen, karabiber ve tuzu bir kasede karıştırın.

Daha sonra hamurunuzu 4 parçaya ayırıp ince bir şekilde açın.

Bir kalıp ya da çay bardağı yardımıyla yuvarlak kestiğiniz hamurların ortasına peynirli harcı koyun ve başka bir hamur parçasıyla üzerini kapatın. Açılmaması için de kenarlarına bastırın.

Bütün hamura aynı işlemi uygulayın.

Sosu için de sarımsağı rendeleyin. Zeytinyağını tavaya alın. Üzerine sarımsak, domates sosunu ekleyip pişirin. Son olarak karabiber ve tuzunu da ilave edip ocaktan alın.

Ravioli'ler için de suyu kaynatıp içine tuz ekleyin. Ravioli'leri kaynar suda haşlayıp kevgirle alın.

Haşlanan ravioli'leri servis tabağına alın ve üzerine sosunu gezdirip servis edin.

Afiyet olsun...