GeriMakarna Tarifleri Peynirli makarna tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Peynirli makarna tarifi

Peynirli makarna tarifi

Pratik tarifi ve lezzeti ile sofralarınızın vazgeçilmezi olamaya aday bir makarna!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram makarna
  • 300 gram sert beyaz peynir
  • 150 gram ceviz içi
  • 30 gram tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Peynirli makarna tarifi Nasıl yapılır?

Makarnaları içine 1 çorba kaşığı sıvı yağ ve yarım kaşık tuz katılmış kaynar suya atın ve biraz karıştırdıktan sonra 13-15 dakika haşlayın. Süzgeçten geçirin. Üzerine 1 bardak soğuk su dökün, o da süzüldükten sonra içinde sıvı yağ bulunan servis tabağına alıp karıştırın.

Diğer yanda beyaz peyniri çatal yardımı ile ezin ve ufalayın. İçine ince kıyılmış maydanoz ile kabaca öğütülmüş ceviz de ekleyerek makarnanın üzerine yayın.