GeriSebze Yemeği Tarifleri Patlıcan musakka tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patlıcan musakka tarifi

Patlıcan musakka tarifi

Akşam sofranızda patlıcan ve kıymanın leziz uyumu patlıcan musakkaya yer açmaya ne dersiniz? Yapımı da oldukça kolay. Dilimlenmiş patlıcanları kızartın, ardından tepsiye dizip üzerine kıymalı harcı yayın. Fırında bir süre piştikten sonra yemeğiniz hazır. Patlıcan musakkayı mutlaka denemelisiniz.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 4 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 3 adet sivri biber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

Patlıcan musakka tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları alacalı olacak şekilde soyun ve yuvarlak dilimleyin.

Ardından patlıcanların kararmasını önlemek için 30 dakika kadar tuzlu suda bekletin.

Tuzlu sudan çıkardığını patlıcanları iyice kurulayın ve yağda kızartın. Fazla yağını çekmesi için de havlu kağıt üzerine koyun.

Yağı ve kıymayı bir tavaya alın ve güzelce kavurun. Daha sonra üzerine yemeklik doğranmış soğanı, rendelenmiş domates, salça, biber ve sarımsağı ekleyin.

Daha sonra domates suyunu çekince 1 çay bardağı sıcak su ilave edin ve suyunu çekene pişirin.

Fırın tepsisinin tabanına patlıcanları dizin, üzerine kıymalı harcı yayın.

Yemeğinizi önceden 180 derecede ısıtılmış fırına verin ve 15 dakika kadar pişirin.

Dilerseniz pilav ve yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...