Patatesli börek tarifi

Besin değeri açısından oldukça zengin bir sebze olan patatesle hazırlanan tadına doyulmaz lezzet!

Patatesli börek tarifiPatatesli börek tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • 3 adet yufka
  • 4-5 adet patates

Nasıl Yapılır
  1. Hazırlık
    Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Kaşar peyniri de küçük küpler şeklinde doğrayarak geniş bir kaba alın. Üzerlerine tuz, karabiber, pul biber ve kekik ekleyip iyice karıştırın.
  2. Yufkaların Hazırlanması
    Yufkaları altı eşit üçgen parçaya kesin. Her üçgenin yuvarlak kenarlarına patatesli karışımdan yerleştirin. Daha sonra kalın bir sigara böreği formunda sıkıca sarın. Uç kısımları alta gelecek şekilde, iç kısımları yağlanmış ısıya dayanıklı cam bir fırın kabına dizin.
  3. Pişirme
    Hazırladığınız börekleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Piştikten sonra sıcak ya da ılık olarak servis yapabilirsiniz.
  4. Sonuç Afiyet Olsun! 🍽️
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ415 kcal
ŞEKER4 g
YAĞ23 g
PROTEİN11 g