GeriBörek Tarifleri Patatesli börek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patatesli börek tarifi

Patatesli börek tarifi

Besin değeri açısından oldukça zengin bir sebze olan patatesle hazırlanan tadına doyulmaz lezzet!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 adet yumurta akı
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı pulbiber
  • 3 adet yufka
  • 4-5 adet patates

Patatesli börek tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Kaşar peyniri ve patatesleri küçük küpler halinde doğrayıp geniş bir kaba alın. Tuz, karabiber, pul biber ve kekik ekleyip karıştırın.

Yufkaları 6 eşit üçgen şeklinde kesin. Yuvarlak kenarlarına patatesli karışımdan yerleştirin. Kalın bir sigara böreği şeklinde sarın. Uç kısımları alta gelecek şekilde, içi yağlanmış ısıya dayanıklı cam tepsiye dizip üstlerine yumurta sarısı sürün.

Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.