GeriBalık Tarifleri Patates dolgulu alabalık tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Patates dolgulu alabalık tarifi

Patates dolgulu alabalık tarifi

Doyurucu ve lezzetli bir tarif, patates dolgulu alabalık...

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet alabalık
  • 6 adet patates
  • 4 yemek kaşığı kıyılmış fesleğen
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 4 adet arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Patates dolgulu alabalık tarifi Nasıl yapılır?

Balıkların pullarını temizleyip, iyice yıkayın. Balığın üst kısmını kafasından kuyruğuna kadar kesin, içini temizleyerek cep gibi açın. Patatesleri küp şeklinde doğrayıp çok ezilmeden haşlayın. Arpacık soğanların kabuklarını soyup ince doğrayın ve patatese ekleyin. Maydanoz, fesleğen, tuz, karabiber, rendelenmiş sarımsak ekleyip karıştırın. Balıkların içlerine yağ sürün ve patates harcını doldurun. Fırın ipi ile bağlayın ve fırın tepsisine yerleştirin. 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Pul biber serpip, sıcak servis yapın.