GeriPasta Tarifleri Muzlu pasta tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Muzlu pasta tarifi

Muzlu pasta tarifi

Muz pastalara en çok yakışan meyvelerin başında geliyor. Biz de bu tarifimizde pastanın arasını muz dilimleriyle doldurmayı tercih ettik. Üstelik hazır pandispanyayla yapacağınız bu pasta çok da pratik. Kısa süre içinde hazırlayıp misafirlerinize sunabileceğiniz pastanın üzerini de dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. İşte muzlu pasta tarifi...

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet hazır pandispanya
  • 3 adet muz

Kreması için:

  • 1 paket hazır sade pasta kreması
  • 1 paket sade krem şanti
  • 2,5 su bardağı soğuk süt

Muzlu pasta tarifi Nasıl yapılır?

Pandispanyanın tabanını yağlı kağıdın üzerine yerleştirin.

Pasta kremasını ve krem şantiyi ayrı kaplarda soğuk süt ile 5 dakika çırparak hazırlayın ve sertleşmesi için dolaba bırakın.

Bu esnada muzları soyup ortalarından ikiye ayırın.

Pasta kremasını tabanın üstüne yayın.

Kremanın üzerine muzları yerleştirin ve üstüne bir kat daha krema sürün.

Pandispanyanın üst katını yerleştirin, kremanın kalanını üzerine ve yanlarına yedirin.

Hazırladığınız krem şantiyi dolaptan çıkartın ve kremanın üzerine sürün.

Hazırladığınız pastayı dilediğiniz gibi süsleyin.

Buzdolabında bir süre dinlendirin ve servis yapın.