Muhallebili kadayıf tarifi

Şerbetli bir tatlı olmasına rağmen arasında bulunan muhallebi tatlının daha hafif olmasını sağlıyor.

Muhallebili kadayıf tarifi
Muhallebili kadayıf tarifi
cakeServis:4 - 6 Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 500 gram kadayıf
  • 1 litre süt
  • 3 tepeleme yemek kaşığı pirinç unu
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 150 gram tereyağı
Şerbeti için:
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Nasıl Yapılır
  1. Kadayıfı Hazırlayın:
    Kadayıfı birkaç saat önceden büyük bir tepsiye elinizle didikleyerek yayıp kurumasını sağlayın.
  2. Şerbeti Hazırlayın:
    Şerbet için suyu ve şekeri tencereye koyup kaynatın. Kaynamaya yakın limon suyunu ekleyip karıştırın ve kapatın. Soğuması için kenara alın.
  3. Muhallebiyi Pişirin:
    Vanilya ve yağ hariç diğer malzemeleri karıştırın ve muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Son olarak vanilyayı ekleyip karıştırın ve ateşten alın.
  4. Kadayıfı Pişirin:
    Pişireceğiniz tepsiye kadayıfın yarısından fazlasını yayın. Üzerine soğumuş muhallebiyi dökün, kalan kadayıfı en üste serpiştirin. Eritilmiş yağı kadayıfın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  5. Şerbeti ve Süslemeyi Ekleyin:
    Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbeti kadayıfın üzerine gezdirin. Servis anında ceviz, fındık veya Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.
  6. Afiyet Olsun! 🍴
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ1284 kcal
ŞEKER206 g
YAĞ28 g
PROTEİN7 g