GeriEt Yemeği Tarifleri Muğla usulü keşkek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Muğla usulü keşkek tarifi

Muğla usulü keşkek tarifi

Keşkek yapmak köy düğünlerinin en eski geleneklerinden biri olabilir. Özellikle Muğla’da düğün günü kazan kazan keşkekler yapılır, tüm köye dağıtılır. Keşkek yemek için tabii ki yolunuzun Muğla’ya düşmesini beklemeyeceksiniz. Buğdayın haşlanıp ezilmesiyle yapılan keşkeği evde de kolaylıkla yapabilirsiniz. Peki Muğla usulü keşkek nasıl yapılır? İşte size düğün yemeği olarak da bilinen keşkek tarifi…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram keşkeklik buğday 
  • 1 kilogram dana ya da tavuk eti 
  • Tuz 
  • Su 

Sos için: 

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber 
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Muğla usulü keşkek tarifi Nasıl yapılır?

Keşkeklik buğdayı bir gün önceden ıslatın.

Ertesi gün bir tencerede kaynayan sıcak suyun içine aktarın.

Taneler görünmeyecek şekilde yumuşayana kadar kaynatın.

Buğday haşlanırken, eti de haşlayın ve didin.

Buğday sade olarak piştikten sonra içine haşlanmış ve didilmiş etleri ilave edin.

Haşlanmış buğdaya eti ilave ettikten sonra tahta kaşık yardımıyla döverek veya mikserle karıştırarak iyice özleşmesini sağlayın.

Akışkan bir kıvama geldiği zaman keşkeğiniz hazır.

Servis etmeden önce tereyağını küçük bir tavada kızdırın.

Kızan yağa toz kırmızı biberi de ekleyin.

Karışımı keşkeğin üzerinde gezdirin ve servis edin.

Afiyet olsun.