GeriAtıştırmalık Tarifleri Mercimek mantısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mercimek mantısı tarifi

Mercimek mantısı tarifi

Mercimek mantısı, farklı bir şeyler denemek isteyenler için lezzetli bir alternatif. Üstelik yapımı da çok kolay. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sosla daha da tadına doyulmuyor. Çok beğeneceksiniz. Peki mercimek mantısı nasıl yapılır? İşte mercimek mantısı tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 su bardağı su
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 çay bardağı köftelik bulgur
  • Toz kırmızı biber
  • Zerdeçal
  • Kimyon
  • Tuz

Sosu için:

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Mercimek mantısı tarifi Nasıl yapılır?

Mercimeği yıkayın. Tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ilave edip haşlayın.

Ardından bulgur ve baharatları ekleyip koyu bir kıvam alana kadar karıştırın.

Harcınız hazır olunca parçalar alın ve elinizle yuvarlayın.

Sarımsağı bir kasede ezin. Üzerine tuz ve yoğurdu ekleyip çırpın.

Diğer taraftan da salçalı sos için zeytinyağını bir tavaya alın.

Üzerine salça, karabiber ve tuzunu ilave edip kavurun.

Haşlanan mercimek mantılarını servis tabağına alın.

Üzerine ilk önce sarımsaklı yoğurdu, ardından salçalı sosu gezdirip servis edin.

Afiyet olsun...