GeriÇorba Tarifleri Mantar çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mantar çorbası tarifi

Mantar çorbası tarifi

Yemeklere ayrı bir tat katan mantarın çorbası da çok güzel oluyor. Tereyağı ve karabiberin verdiği lezzet ile de tadına doyum olmuyor. Üstelik hazırlaması da çok kolay. Peki mantar çorbası nasıl yapılır? İşte mantar çorbası tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 400 gram kültür mantarı
  • 1 su bardağı süt
  • 3,5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • Karabiber
  • Tuz

Mantar çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Mantar çorbası için öncelikle mantarlı güzelce yıkayıp temizleyin.

Daha mantarları ince ince doğrayın.

Tereyağını tencerede eritin.

Üzerine mantarları ilave edin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Mantarlar kavrulunca üzerine un ekleyip kavurmaya devam edin.

Daha sonra suyunu ekleyip karıştırın. Orta ateşte ara ara karıştırarak pişirin.

Kaynayınca kısık ateşe alın ve sütünü ilave edinç

Son olarak karabiber ve tuzu da ekleyip bir taşım daha kaynatın.

Dilerseniz üzerine ince doğranmış dereotu ekleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...