GeriKahvaltılık Tarifleri Mandalina reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Mandalina reçeli tarifi

Mandalina reçeli tarifi

Mevsimin mis kokulu mandalinaları C vitamini deposu olmanın yanı sıra lezzetleriyle de vazgeçilmezlerimiz. Peki bu lezzetleri yapacağınız güzel bir reçel yoluyla kahvaltı sofralarınıza taşımaya ne dersiniz? İşte nefis mandalina reçeli için malzemeler ve yapılış aşamaları…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram ince kabuklu mandalina
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı suyu
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 adet yıldız anason
  • 10 adet karanfil
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Mandalina reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Mandalinaların saplarını ve yapraklarını ayıklayın.

Güzelce yıkadıktan sonra kabukları bir kürdan yardımıyla birkaç yerinden delin.

Mandalinaları derin bir tencerede yarım saat kadar haşlayın.

Suyunu süzüp yeniden aynı işlemi uygulayın.

Bir kez daha süzdüğünüz mandalinaları dilediğiniz büyüklükte dilimleyin.

Temiz bir tencereye alıp üzerine şeker, su ve baharatları ilave edin.

Bu şekilde 5 saat kadar beklettiğiniz mandalinaları ocağa alın.

40 dakika kadar kaynattığınız reçeli ocaktan almadan önce limon suyunu ilave edin.

10 dakika da reçelle kaynattıktan sonra reçeli ocaktan alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.

Kavanozlara aktarıp kapağını sıkıca kapatın.

Güneş almayan serin bir yerde saklayın. Afiyet olsun…