Lokanta usulü ezogelin çorbası tarifi

Anadolu’nun en geleneksel, nefis ve lezzetli çorbalarından bir tanesi olan ezogelin çorbasını evde lokanta usulü yapabilirsiniz. Bu çorba evde de yapılabilir ama nedense özellikle esnaf lokantalarında içilen ezogelin çorbasının lezzetine doyum olmaz. Sizin için lokanta çorbasıyla ev çorbasının iyi taraflarını bir araya getiren bir tarif hazırladık. Lokanta usulü ezogelin çorbası nasıl yapılır? İşte çok beğeneceğinize emin olduğumuz lokanta usulü ezogelin çorbası yapımı ve malzemeleri..

Lokanta usulü ezogelin çorbası tarifi
Lokanta usulü ezogelin çorbası tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeOrta

Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 yemek kaşığı bulgur
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 5,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım limonun suyu
Nasıl Yapılır
  1. Malzemelerin ön hazırlığı
    Ezogelin çorbası için mercimekleri bol suyla yıkayın. Soğanı ve sarımsakları incecik doğrayın. Pirinç ve bulguru az suyla hafifçe haşlayın ve süzün.
  2. Soğan, sarımsak ve salçanın kavrulması
    Sıvı yağı derin bir tencerede kızdırın. Kuru soğanı bu yağda güzelce kavurun. Ardından salçayı ve sarımsağı da ekleyip kavurmaya devam edin.
  3. Su ve tavuk suyunun eklenmesi
    Suyu ve tavuk suyunu ekleyip soğanlar yumuşayana kadar bu şekilde pişirin.
  4. Mercimek, bulgur ve pirincin eklenmesi
    Üzerine mercimek, bulgur ve pirinci de ekleyip güzelce karıştırın. Tüm malzemeler yumuşayana kadar çorbayı pişirmeyi sürdürün.
  5. Çorbanın lezzetlendirilmesi
    Limon suyunu, baharatları ve tuzu da ekleyip çorba kıvam alana kadar çırpma teli ile karıştırın.
  6. Servis önerisi
    Birkaç taşım daha kaynattığınız çorbayı sıcak servis edin.
  7. Püf noktası
    Daha pürüzsüz bir kıvam isterseniz çorbanızı blender’dan da geçirebilirsiniz.
  8. Afiyet olsun!
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ476 kcal
ŞEKER3 g
YAĞ18 g
PROTEİN56 g