Kuru meyveli granola tarifi

İlkbahar gelince bir anda aklımıza kışın büyüyen göbekler ve dolayısıyla diyetler düşüyor. Diyet yapanların özellikle kahvaltılarında çok sık yer verdiği lezzetlerden biri olan yulafın granola hali de zevkle tüketiliyor. Peki granolanızı evde kendiniz yapmaya ne dersiniz? İşte kurutulmuş meyvelerle lezzeti katlanan ev yapımı bir granola tarifi…

Kuru meyveli granola tarifi
Kuru meyveli granola tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeKolay

Malzemeler

  • 1 su bardağı yulaf
  • Yarım su bardağı kabak çekirdeği
  • Yarım su bardağı kuru kayısı
  • Yarım su bardağı kuru incir
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • Yarım su bardağı pekmez
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
Nasıl Yapılır
  1. Malzemelerin Karıştırılması
    Tüm malzemeleri geniş bir kasede bir araya getirin. Homojen bir karışım elde edene kadar iyice karıştırın.
  2. Hazırlık ve Pişirme
    Fırın tepsisinin tabanını yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız karışımı tepsinin tabanına yayın ve düzgün bir şekilde yayılmasını sağlayın.
  3. Granolaların Pişirilmesi
    Fırını önceden ısıtarak 160 dereceye ayarlayın. Hazırlanan tepsiyi fırına yerleştirin ve granolaların her tarafının eşit şekilde pişmesini sağlayın.
  4. Pişirme ve Servis
    Granolalar yaklaşık yarım saat içinde pişecektir. Fırından çıkarıp soğumasını bekledikten sonra servise hazır hale gelir. Özellikle yoğurtla eşleştirildiğinde harika bir lezzet sunar.
  5. Afiyet Olsun! 🍽️
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ394 kcal
ŞEKER25 g
YAĞ19 g
PROTEİN7 g