GeriÇorba Tarifleri Kremalı mantar çorbası tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kremalı mantar çorbası tarifi

Kremalı mantar çorbası tarifi

Hazır olarak veya dışarıda tükettiğiniz kremalı mantar çorbasını evde denemek ister misiniz? Cevabınız "evet" ise doğru yerdesiniz. Yapılışı çok kolay ama tadı da bir o kadar nefis. Ayrıca dilediğiniz mantarı kullanarak yapabilirsiniz. Mutlaka deneyin, çok beğeneceğinize eminiz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 600 gram mantar
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet soğan
  • 3 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
  • 5-6 su bardağı su
  • 1 kutu krema
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Kremalı mantar çorbası tarifi Nasıl yapılır?

Mantarları saplarını ayırmadan güzelce ayıklayın ve temizleyin.

Kuru soğanları yemeklik doğrayıp kavurun.

Ardından mantarları ve sarımsakları doğrayıp ilave edin ve beraber kavurun.

Unu da ekleyerek kavurmaya devam edin.

Et veya tavuk suyu ve suyu da yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.

Kaynayana kadar da karıştırın.

Kaynayınca tuzu ve karabiberi ilave edin.

Mantarlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.

Pişince ocaktan alın.

En son kremayı ekleyip güzelce karıştırın.

Dilerseniz üzerini dereotu ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...