Közlenmiş kestaneli ekmek tarifi

Kışın vazgeçilmezi kestaneyi mutfaklarınızdan eksik etmek istemiyorsanız işte size özel bir tarif.

Közlenmiş kestaneli ekmek tarifi
Közlenmiş kestaneli ekmek tarifi
cakeServis:6+ Kişilik
cookSüre:30-60 dk
cakeUsta İşi

Malzemeler

  • 15 kestane
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • Çeyrek tatlı kaşığı taze muskat rendesi
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3/4 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı kestane unu
  • 4,5-5 su bardağı ekmek unu
  • 3/4 su bardağı ılık süt
  • Çeyrek su bardağı bal
  • 125 gram tuzsuz tereyağı
  • 3 yumurta.

Nasıl Yapılır
  1. Kestane Hamurunun Hazırlanması
    Kestanelerin üzerine çizik atıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuyunca kabuklarını soyup iri doğrayın.
  2. Hamur Karışımının Hazırlanması
    Maya, muskat rendesi, tuz, kestane unu ve 2 su bardağı ekmek ununu geniş bir kapta karıştırın. Küçük bir sos tenceresinde su, süt, bal ve tereyağını hafifçe ısıtın. Sıvı karışımı kuru karışıma ekleyip mikserle iyice karıştırın. Yumurta ve doğranmış kestaneyi ekleyin, ardından kalan unu ilave edip spatula ile karıştırın.
  3. Hamurun Hazırlanması ve Pişirilmesi
    Hamuru hafif unladığınız tezgah üzerinde yoğurun, streç filme sararak 2 saat dinlendirin. Dinlenen hamuru tezgahta bölüp şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine alın. Üzerlerine çizik atın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
Kapat
Beslenme Bilgisi
KALORİ1041 kcal
ŞEKER26 g
YAĞ24 g
PROTEİN31 g