GeriMeze Tarifleri Kornişon turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kornişon turşusu tarifi

Kornişon turşusu tarifi

Turşudan güzel bir şey var mı? Hele ki minicik kornişon salatalıklarla kurulan turşunun lezzeti hiçbir şeyde yok. Makarna salatası, Rus salatası gibi salatalara da çok yakışan kornişon turşusunu siz de evinizde kolayca yapabilirsiniz. İşte enfes kornişon turşusu tarifimizin malzemeleri ve yapılış aşamaları...

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kornişon salatalık
  • 1 litre su
  • 2,5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • Yarım su bardağı sirke
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 5 diş sarımsak
  • Yarım demet dereotu
  • 10-15 adet nohut
  • 1 adet defne yaprağı

Kornişon turşusu tarifi Nasıl yapılır?

Turşu suyunu kaynatıp oda sıcaklığına gelmesi için bir kenarda bekletin.

Salatalıkları yıkayıp bir süzgece alarak sularını süzün.

Kavanozunuzu kaynar suda 1-2 dakika kaynatın ve ağzı açık halde kurutun.

Salatalıkların birkaç yerinde bıçak yardımıyla minik delikler açın.

Ilınan suyun içine kaya tuzu, limon tuzu ve sirkeyi ilave edin ve erimesini sağlayın.

Dereotlarını ayıklayıp yıkayın ve kuruladıktan sonra kavanozun dibine yerleştirin.

Üzerine salatalıkları yerleştirin.

Soyduğunuz sarımsakları ve nohutları da kavanoza ekleyip tuzlu suyu azar azar kavanoza ekleyin.

En üste defne yaprağını da koyup kavanozun üzerini yeniden dereotuyla kapatın.

Kapağı hafif aralık kalacak şekilde 1 saat beklettikten sonra kavanozun ağzını sıkıca kapatın.

2-3 saat kapağının üzerinde beklettiğiniz kavanozu direkt güneş ışığı görmeyen serin bir yere kaldırın.

Olgunlaşması için 15-20 gün burada dinlendirdiğiniz turşunuzu dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz. Afiyet olsun…