GeriHamur İşi Tarifleri Kırdök tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kırdök tarifi

Kırdök tarifi

Sivas’ın vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan kırdök, kolay kolay bayatlamayan bir tür hamur işi. Sivas’ta sıklıkla yapılan bu tarif, yapımı oldukça basit ve açlığınızı da bastıracak cinsten. Peksimete de benzetilen kırdök, kahvaltı ve çay saatlerinin vazgeçilmezlerinden biri. Ekşi maya ile daha da lezzetli hale gelen bu tarifi denemek isterseniz, işte tarifi…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı süt 
  • 1 su bardağı tereyağı 
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

Kırdök tarifi Nasıl yapılır?

Un, süt, yağ, maya ve tuzu bir kaseye koyarak orta yumuşaklıkta hamur elde edin. 

Hazırladığınız hamuru iki parmak kalınlığında uzun silindirler haline getirin.

Üzerine yumurta sarısı sürüp, 6-7 cm boyunda kesilen bu parçaları fırında pişirin.

Bir gün sonra peksimet gibi fırında kurutarak servis edin.

Afiyet olsun...