GeriKahvaltılık Tarifleri Kiraz marmeladı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kiraz marmeladı tarifi

Kiraz marmeladı tarifi

Kiraz yaz aylarının en güzel meyvelerinden. Üstelik birçok tarife de çok yakışıyor. Sizin için bu kez kiraz ile nefis bir marmelat hazırladık. Kahvaltı sofralarınızı renklendirmenin yanı sıra cheesecake gibi tatlıların üzerine sos olarak da kullanabileceğiniz kiraz marmeladının malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kiraz
  • 1 limonun suyu
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 5-6 diş karanfil

Kiraz marmeladı tarifi Nasıl yapılır?

Kirazları yıkayıp saplarını ve çekirdeklerini ayıklayın.

Ayıkladığınız kirazları mutfak robotundan geçirin.

Gerekirse 1 çay bardağı kadar su ekleyip kirazları tencereye aktarın.

Şekeri de ekleyip karıştırın ve kirazları ocağa alın.

Arada karıştırarak pişirmeye başlayın.

Üzerinde oluşan köpükleri kaşıkla toplayıp alın.

Kaynamaya başladığında altını kısıp limon suyunu ve karanfilleri ekleyin.

2-3 dakika daha kaynattıktan sonra marmelatınız hazır.

Dilerseniz ılınınca hemen servis edin, dilerseniz kavanoza doldurup ağzını sıkıca kapatarak serin bir yerde saklayın. Afiyet olsun…