GeriSebze Yemeği Tarifleri Karnabahar yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karnabahar yemeği tarifi

Karnabahar yemeği tarifi

Karnabahar, mutfağımızın en sevilen sebzelerinden biri. Kızartmadan salataya da farklı şekillerde sofralarımızda yer bulur. Ancak, çeşitli sebzelerle hazırlanan karnabahar yemeğini daha sık tercih ediyoruz. Öğle veya akşam yemeklerinizde bu lezzetin size eşlik etmesini isterseniz, tarifi hemen aşağıda. Afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 1 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Zeytinyağı
  • Pul biber
  • Tuz

Karnabahar yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Karnabaharı ayırıp güzelce yıkayın.

Soğanı ince ince doğrayıp bir tencerede zeytinyağında birkaç dakika kavurun.

Salçayı da ilave edip bir süre daha kavurun.

Patatesi küp küp doğrayın.

Havucu da halka şeklinde doğrayın ve patates ile beraber tencereye ekleyin.

Ardından da karnabaharları tencereye yerleştirin.

Son olarak üzerini geçecek kadar su ilave edip arzu ettiğiniz miktarda tuz ve pul biber ekleyin.

Tencerenin kapağını kapatıp sebzeler yumuşayana kadar pişirin.

Afiyet olsun...