GeriZeytinyağlı Tarifleri Kabak çiçeği dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kabak çiçeği dolması tarifi

Kabak çiçeği dolması tarifi

Zeytinyağlı kabak çiçeği dolması, Ege ve Akdeniz mutfağının enfes lezzetlerinden biri. Mevsiminde toplanan taze çiçeklerle hazırlanan bu tarif her ne kadar meşakkatli olsa da lezzeti buna değer. Dilerseniz limon dilimleriyle de servis edebilirsiniz. Peki kabak çiçeği dolması nasıl yapılır? İşte kabak çiçeği dolması tarifi ve malzemeleri...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 20 adet kabak çiçeği
  • 1 adet domates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Yarım demet dereotu
  • Kuru nane
  • Tuz

Kabak çiçeği dolması tarifi Nasıl yapılır?

Kabak çiçeklerini bol su ile yıkayın.

İçindeki sarı kısımları, çiçekleri yırtmamaya özen göstererek koparın.

Sonra bitkinin sapları koparın. Soğuk suya koyup bekletin.

Soğanları küp küp doğrayın.

Domatesi de rendeleyin.

Dereotunu da ince ince kıyın.

Soğanı zeytinyağında kavurun. Üzerine de yıkanmış pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin.

Rendelenmiş domates, kuru nane, sıcak su ve karabiberi de ilave edip suyunu çekene kadar pişirin.

İç harcı ocaktan alıp bir süre dinlendirin. Ardından doğranmış dereotunu ekleyip harmanlayın.

Hazırladığınız harcı kabak çiçeklerinin içine doldurarak tencereye dizin.

Dizilen dolmaların üzerine bir-iki kaşık zeytinyağı ve tuz gezdirerek bir çay bardağı su ilave edin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin.

Afiyet olsun...