GeriKek Tarifleri Islak kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Islak kek tarifi

Islak kek tarifi

Kakaolu sosu ve yumuşacık kıvamıyla ıslak kek çay saatlerini süslüyor. Pastaları aratmayan bu nefis kekin yapımı da oldukça basit. Brownie tadından bir ıslak kek denemek isterseniz tarifini sizin için derledik. İşte nefis ıslak kek tarifi ve malzeme listesi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Keki için:

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sosu için:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı kakao

Islak kek tarifi Nasıl yapılır?

Kekinizin sosu için süt, şeker, kakao ve sıvı yağı tencereye alıp güzelce çırpın.

Daha sonra kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Kek için de şeker ve yumurtayi krema kıvamına gelene kadar çırpın.

Ardından süt ve sıvı yağı ilave edip karıştırın.

Kakao ve vanilyayı da ekleyip karıştırmaya devam edin.

Son olarak un ve kabartma tozunu ekleyip iyice çırpın.

Kek hamurunuzu yağlanmış tepsiye yayın ve fırına verip 180 derecede 30-35 dakika kadar pişirin.

Fırında alınca biraz dinlendirip sosu kekin üzerine gezdirin.

Kekiniz sosunu çektikten sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...