GeriSebze Yemeği Tarifleri Halep dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Halep dolması tarifi

Halep dolması tarifi

Halep dolması, kuru patlıcanla yapılan bir tür zeytinyağlı dolma. Patlıcanı seven ve bu sebzeyi dört mevsim sofrasında bulundurmak isteyenler için nefis bir seçenek olan Halep dolması, salçalı ve sarımsaklı iç harcıyla da kalpleri fethediyor. Sizin için enfes Halep dolmasının malzemelerini ve yapılış aşamalarını araştırdık. Tüm ayrıntıları aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 10-12 adet kuru patlıcan

İç harcı için:

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Nane
  • Nar ekşisi

Halep dolması tarifi Nasıl yapılır?

Pirinçleri ıslatıp yarım saat kadar bekletin.

Kuru patlıcanları kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın.

Pirinçleri durulayıp derin bir kaseye alın.

Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayın.

Tüm malzemeyi güzelce harmanlayıp dolma içini hazırlayın.

İç harcını haşladığınız patlıcanların içine doldurup tencerenin içine dizin.

Patlıcanların yarısına gelecek şekilde sıcak su ekleyip üzerine bir tabak yerleştirin.

Kapağını kapatıp pişirmeye bıraktığınız dolmalarınızı sıcak ya da soğuk servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…