GeriKek Tarifleri Gülüt tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gülüt tarifi

Gülüt tarifi

Sivas yöresine ait gülüt keki denemeye ne dersiniz? Yumuşacık dokusuyla çayın yanına çok yakışacak. Mısır unuyla hazırlanan gülüt tercihe göre fındık, susam veya cevizle servis edilebiliyor. Peki gülüt nasıl yapılır? Denemek isteyenler için gülüt tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı mısır unu
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Gülüt tarifi Nasıl yapılır?

Derin bir kasede şeker ve yumurtayı güzelce çırpın.

Ardından diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın.

Kek karışımını bir tepsiye dökün.

Üzerine haşhaş ve ceviz serpip fırına verin ve kızarana kadar pişirin.

Dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun...