GeriKurabiye Tarifleri Gerebiç tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gerebiç tarifi

Gerebiç tarifi

Kilis’te ramazan bayramlarında yapılan ve gelen misafirlere ikram edilen gerebiç nefis bir cevizli kurabiye çeşidi. Özel şekilli kalıplarda yapılan gerebiç, adıyla Mersin’in kerebiçini görüntüsü ve lezzetiyle de mamul kurabiyelerini hatırlatıyor. Gerebiçin geleneksel olarak evde hazırlandıktan sonra mahalle fırınlarında pişirildiğini de belirtelim. İşte nefis bayram geleneği gerebiçin tarifi…

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 kilogram un
  • 1 kilogram irmik
  • 500 gram şeker
  • 500 gram pudra şekeri
  • Yeteri kadar ceviz içi
  • 1 litre zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 tutam tuz
  • Tarçın
  • Karanfil
  • Zencefil
  • Hindistan cevizi
  • Mahlep

Gerebiç tarifi Nasıl yapılır?

Zeytinyağını tavada ısıtın ve soğumasını bekleyin.

Un ve irmiği karıştırın.

Bu karışıma tuz, iyice dövülmüş mahlep ve karbonatı ekleyin.

Soğuyan yağı malzemelerin üzerine dökün.

İyice yoğurun ve bir kenara alın.

Ceviz içini çok ince dövün.

Tarçın, karanfil, Hindistan cevizi ve zencefili toz haline getirip şeker ve cevizle karıştırın.

Hamur karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp parmağınız yardımıyla içli köfte yapar gibi şekil verin.

İçine cevizli harçtan doldurup açık kısmını kapatın ve gerebiç kalıbına basın.

Kalıptan çıkardığınız gerebiçleri yağladığınız tepsiye yerleştirin.

Yüksek sıcaklıkta ısıttığınız fırında pembeleşene kadar pişirdiğiniz gerebiçlerin üzerine pudra şekeri serpip servis yapın. Afiyet olsun…