GeriKahvaltılık Tarifleri Erik reçeli tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Erik reçeli tarifi

Erik reçeli tarifi

Erik özellikle de mürdüm eriği, yaz aylarında mutlaka tüketilmesi gereken lezzet ve sağlık deposu meyvelerden. Bu meyvenin lezzetini kış aylarına da taşımak isterseniz yapabileceğiniz yürüyebileceğiniz en lezzetli yönlerden biri erik reçeli. Bir gün önceden şekere yatırdığınız eriklerle yapacağınız bu reçel, kahvaltı sofralarınıza renk katacak.

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram erik
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu

Erik reçeli tarifi Nasıl yapılır?

Saplarını ayıkladığınız erikleri bol suyla yıkayın.

Erikleri bıçakla ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın.

Reçeli kaynatacağınız tencereye aldığınız eriklerin üzerine şekeri her tarafını kaplayacak şekilde yayın.

Tencerenin kapağını kapatıp buzdolabında bir gece bekletin.

Ertesi gün reçel tenceresini orta ateşte kaynayana kadar pişirin.

Kaynayan reçelin altını kısıp ara sıra karıştırarak kaynatmaya devam edin.

Koyulaşan reçele limon suyunu ilave edip birkaç dakika daha kaynatın ve altını kapatın.

Soğumasını beklediğiniz reçeli kavanozlara bölüştürün.

Kavanozların ağzını sıkıca kapatıp ters vaziyette karanlık bir yerde saklayın.