GeriMeze Tarifleri Domates turşusu tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Domates turşusu tarifi

Domates turşusu tarifi

Turşular sofralarımızda olmazsa olmazlardan. Özellikle yaz lezzetlerini kışın zevkle yemenin en pratik yollarından biri turşu yapmak. Biber, patlıcan, taze fasulye gibi sebzelerin yanında domatesle de nefis turşular yapabilirsiniz. Genellikle yeşil domatesle turşu yapılır ancak biz kez turşumuzda kızarmaya başlamış hafif olgunlaşmış domatesler kullandık. Sizin de çok beğeneceğinize emin olduğumuz tarifimiz hemen aşağıda…

  • Çiğ
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5 kilogram domates
  • 2 baş sarımsak
  • Bir avuç Arnavut biberi
  • 1 litre sirke
  • Aldığı kadar su
  • 1 su bardağı kadar kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu

Domates turşusu tarifi Nasıl yapılır?

 

Domatesleri iyice yıkayın, ezik kısımları varsa temizleyin.

Çatalla birkaç yerinden deldiğiniz domatesleri turşu kavanozunuza yerleştirin.

Sarımsakları soyup diş diş ayırın.

Biberlerin uçlarından küçük bir kısmı kesin.

Biber ve sarımsakları da kavanoza ekleyin.

Sirkenin içine tuzu ve limon tuzunu ilave edip eritin.

Karışımı domateslerin üzerine boşaltın.

Kavanozun boş kısmını içme suyuyla doldurup ağzını sıkıca kapatın.

Turşunuzu güneş görmeyen bir yere kaldırın.

3-4 hafta içinde yenebilir kıvama gelecektir. Afiyet olsun…