Çıtır Patates Mantısı Tarifi ve Malzemeleri: Gelinim Mutfakta Çıtır Patates Mantısı Nasıl Yapılır?
GeriAtıştırmalık Tarifleri Çıtır patates mantısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çıtır patates mantısı tarifi

Çıtır patates mantısı tarifi

Patates mutfaklarımızda her çeşidi ile sıkça tüketilen ürünlerden biridir. Bu kez çıtır patates mantısı tarifi ile sofralarınıza farklı bir lezet katmak isterseniz, işte çıtır patates mantısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı...

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 3 yemek kaşığı tepeleme nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı sarımsak tozu

Kızartmak için;

  • Çiçek yağı

Çıtır patates mantısı tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri küpler halinde doğrayın derin bir kaseye koyun.

Un, galeta unu, tuzu ve baharatları ekleyip elinizle harmanlayın.

Harmanlanan patatesleri kızdırılmış yağda kızartın.

Kevgir ile yağdan alıp servis tabağına koyun.

Üzerine sarımsaklı yoğurt ve salça sosuyla servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...