GeriHamur İşi Tarifleri Cırakta tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Cırakta tarifi

Cırakta tarifi

Kahvaltı sofralarını süsleyen, bir lezzet cırakta tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 3 su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
Üzeri için:
  • Tereyağı, toz şeker ya da reçel

Cırakta tarifi Nasıl yapılır?

Alüminyum olmayan çukur bir kabın içine kuru maya koyup, üzerine ılık süt ekleyin. Maya eriyene kadar karıştırıp, yumurta, tuz ve un katın. Mikser ya da çırpma teliyle karışım pütürsüz hale gelene dek iyice çırpın. Çırpılan hamuru kabarması için 30 dakika bekletin.

Kabaran hamurdan kepçeyle alarak önceden kızdırılmış tavaya dökün. Tavaya dökülen hamur göz göz olunca öteki tarafını çevirerek pişirin. Pişen cıraktaların üzerine tercihinize göre yağ, reçel sürebileceğiniz gibi toz şeker de serpebilirsiniz.