Hamur haberleri sayfasında Hamur hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 8388 Hamur haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Hamur kelimesinin kökeni Arapçadır. Dilimize de buradan geçmiştir. Birçok ev kadını evinde hamur yapmaktadır. Bu hamuru mayalayarak yapmak hamurun daha hacimli ve lezzetli olmasını sağlamaktadır. Hamur unun su veya başka bir sıvıyla ve mayayla kıvamlı hale gelmiş durumudur. Burada maya çeşidi olarak kuru maya ya da yaş maya kullanılabilmektedir. Hamur nasıl mayalanır, kuru maya ile hamur nasıl yapılır, en güzel mayalı hamur yapımı hakkında detayları derledik.
#HamurKıyma ve soğanlı, sulu iç harcı incecik hamura sürülüp kapatılıyor. Yağa girince hamuru nar gibi kızarırken içinde oluşan buhar da kıymayı pişiriyor. Ortaya içi sulu kalmış nefis bir börek çıkıyor. Göçmen Tatarlar Anadolu’ya getirince Eskişehir mutfağının parçası olup coğrafi işaret tescili de alan çiböreğin en iyisi nerelerde yapılıyor, jürimize sorduk.
#PişiBiraz sarımsakla lezzetini katlamış basit bir spagettiden, mantarla birleşip sınıf atlamış pappardelle’ye herkese hitap eden bir makarna var. Peki, hamurunu açarken, haşlarken ve soslarken neye dikkat etmek gerekiyor? Taze makarna yapıp pakette satan dükkân Yolk İstanbul ve sadece taze makarna servis eden restoran Oklava’nın şeflerine göre deneyip yanılarak kendi damak zevkimize uyan tarifi bulmak hiç de zor değil...
#MakarnaKullanılan un ne? Hamur ne kadar mayalanmış? Taş fırında mı pişiyor? Bu soruları sorduktan sonra Nappo’nun pizzasını değerlendirebiliriz. Çok başarılı buldum. Torinolu küçük üretici Bongiovanni’nin ununu kullanıyorlar. Bir pizzada sadece 0.1 gram maya var. Kenarları kabarık, ortası yumuşak. Peynir kalitesi iyi, domates ve reyhan kalitesi çok iyi.
#PizzaŞeklini Osmanlı bayrağından alan meşhur Fransız lezzeti kruvasan, puf puf görüntüsüyle sizin de iştahınızı kabartmıyor mu? İçine ister çikolata kreması veya marmelat sürerek yiyebilir, isterseniz peynir, çırpılmış yumurta ve şarküteri ürünleri koyarak bir sandviç hazırlayabilirsiniz. Mis gibi tereyağı kokusuyla herkesi kendine hayran bırakan bu tadın geçmişine uzanalım mı?
#KruvasanKıymalı harcı, çıtır çıtır hamuruyla lahmacunun mutfağımızdaki yeri başka! Hangi şehre giderseniz gidin iyi bir lahmacun fırını bulmak ülkemize ait güzelliklerden... Biz de en meşhurlarından sarımsaklı Antep ve soğanlı Urfa lahmacunundan yola çıktık, sosyal medya hesabımızda bir anket yaparak okuyucularımıza ‘Hangisi ve neden’ diye sorduk.
#LahmacunKış mevsiminde çok yenen arabaşı çorbası, eski zamanlarda av hayvanlarının etiyle pişirilirmiş. Günümüzde tavuk, kaz ve hindi eti kullanılarak yapılıyor ve çorbaya mutlaka bir hamur eşlik ediyor. Kaşığa önce hamurunu alıp içmek gereken bu çorbayı pişirmesi de yemesi de özel bir beceri istiyor...
#Arabaşı ÇorbasıOdun ateşinde pişmiş çıtır çıtır bir hamur, üzerinde soğan, sarımsak, yeşil biber ve baharatla harmanlanmış kıyma... Enfes bir lahmacuna kim hayır diyebilir ki! Bana hep “Lahmacun mu pizza mı” diye soruyorsunuz; yapılışları ve tatlarıyla çok farklı yemekler... İkisi de favorim.
#LahmacunVan'da bir fırında çekilen skandal görüntüler büyük tepki çekmişti. Görüntülerin ardından fırın işletmecisi Mehmet Matur (42), 'Ramazanda iş yoğunluğu nedeniyle geçici olarak işe alınmak üzere deneme sürecindeydiler. Yetersiz görülerek işe alınmadılar.' dedi.
#VanVan'ın Erciş ilçesinde, ekmek fırınında çalışan personelin hamura tekme atıp, önce yere sonra da tavana fırlattığı görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında ifadeleri alınan 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
#VanKahvaltılarımızı güzelleştiren, hafta sonunu özel kılan, bize göre akıtma, dünyaca bilinen adıyla krepleri hazırlamak aslında o kadar da zor değil. Bunun için ihtiyacınız olan incecik bir krep hamuru ve işinizi kolaylaştıracak yapışmaz bir tava… Sonrasında ister pudra şekeri ve meyvelerle tatlandırın, isterseniz de reçel ve peynirle farklı tatlar yakalayın, seçim sizin. İşte başarılı kreplerin ipuçları…
#KrepYulaf, badem, soya... Bitkilerden üretilen süt alternatifleri son yıllarda önlenemez bir yükseliş yaşıyor. Kimileri çevresel kaygılarla kimileri de sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle hayvansal süt ürünlerinden uzaklaşıp, bitkisel sütleri tüketiyor. Ancak güncel araştırmalar, hayvansal süt ürünlerini beslenmeden çıkarmanın sağlığa düşündüğümüz kadar faydalı olmadığına işaret ediyor.
#SağlıkSicilya mutfağının zamana direnen en sade ama etkileyici tatlarından biri olan crispelle salate di Catania sadece bir sokak lezzeti değil, aynı zamanda bir kültürel mirastır. Bu çıtır dışı, yumuşak içiyle yiyenleri hayran bırakan lezzetin köklerini ve tarifini yazdım.
#Danilo ZannaEkşi Sözlük’te açılan bir başlıkla alevlenen salça tartışması sosyal medyada gündem oldu. “Zeytinyağı dök, streçle sar, yine de küfleniyor” diyen kullanıcılar, salçaların artık iki haftayı bile çıkaramadığından şikâyetçi. Ambalaj mı suçlu, içerik mi bozuldu? Uzmanlar uyarıyor: Küfü sadece kaşıkla alamazsınız!
#SağlıkAçık hava programları, yürüyüşler, sahil kaçamakları ve piknikler yaz aylarının vazgeçilmez keyifli etkinliklerinden. Ancak dışarıda geçirilen uzun saatlerde sağlıklı beslenmek biraz planlama gerektiriyor. Yanınıza ne aldığınız, enerjinizi nasıl yönettiğiniz kadar önemli. İşte dışarıda da hafif kalmanın ve sağlıklı beslenmenin püf noktaları...
#PiknikBayramlar, sevdiklerimizle paylaştığımız keyifli anlar ve zengin sofralarla hafızalarda yer ederken, çoğu zaman günlük beslenme düzenimizin dışına çıkmamıza da neden olabiliyor. Kurban Bayramı gibi tatil dönemlerinde de ister istemez et ve tatlı tüketimi artıyor. Durum böyle olunca kısa süreli bir beslenme değişikliği bile vücutta şişkinlik, sindirim problemleri ve birkaç kilo fazlası olarak kendini gösterebiliyor.
#Kurban BayramıSevgili Hürriyet okurları... Öncelikle Kurban Bayramı’nızı tebrik ediyorum. Bayram demek birlik ve beraberlik demek. Bayram demek en güzel sofralar lezzetli buluşmalar demek. Bu lezzetli buluşmalarda ölçüyü kaçırmamak gerek. Bugünkü köşe konuğum Diyetisyen Neslihan Öztürk Aktepe oldu. Kendisine “Bayramda kilo almamak için neler yapılmalı” sorusunu sordum. Önemli tavsiyeler verdi...
#Kurban BayramıNe zaman bir Ortadoğu seyahatim olsa Claudia Roden’in ‘A Book of Middle Eastern Food’ (Bir Ortadoğu Yemekleri Kitabı-Türkçeye çevrilmedi) adlı kitabı benim için hep ilk kaynaktır. İşte bu yüzden Kahire seyahatim öncesinde de Mısır bölümünün içinde keyifle kayboldum... Aldığım notlar ve deneyimlerimle Kahire’yi ziyaret etmeyi planlayanlara en iyi yerel yemekleri nerelerde yiyebileceklerini yazdım.
#Mısır MutfağıBayrama sayılı günler kaldı, mutfaklar hareketleniyor. Çeşit çeşit yemekler yapacak, sofranın başında sevdiklerimizle toplanacağız. Peki, öncesinde hazırlıklar ne durumda? Bu bayram farklı ne yapabilirsiniz? Türk kahvesi yanına pratik bir badem ezmesi tarifine ne dersiniz?
#Kurban BayramıTemel eğitimde beceri temelli yaklaşımın esas alındığı günümüzde, mutfak atölyesi akademik laboratuvara dönüştürüldü. İlkokul öğrencileri yemek yaparak el becerilerini geliştirirken ölçülerle matematiği, şekillerle geometriyi malzemeleri doğru kullanarak tasarrufu ve güvenliği öğreniyorlar.
#SakaryaHavalimanları terminallerinde yiyecek satmak kolay değildir. Hijyen başta olmak üzere bütün kurallar buralarda çok ciddi uygulanır. Bunun bir nedeni de uçak yolcularının zehirlenmelere karşı korunmasının getirdiği hayati önemdir. Alanda yediği üründen zehirlenerek uçakta hastalanan bir yolcu havayolu için de çok büyük sorun yaratır. İşte bu tedbirleri alan, terminallerdeki tüm yiyeceklerin arkasında bir dev var: BTA. Şirket son derece titiz yaptığı imalatlarla hijyen ve lezzeti doruğa çıkarıyor.
#HavalimanıBir dönem sosyal medyayı kasıp kavuran Dubai çikolatası bugün sadece bir çikolatadan ibaret değil. Antep fıstığı, kadayıf, çikolata ve tahinden oluşan bu lezzet patlaması artık başka tatlılarda da karşımıza çıkıyor. Bu malzemeler trileçeden cheesecake’e, cookie’den magnolia’ya kadar birçok tarife girdi.
#Pınar Tahirlerİzmirli Müge Sodol Pala, yemek yapma tutkusunu işe dönüştürdü. Pala, özellikle çalışan kadınların hayatını kolaylaştırma hedefiyle kurduğu İkramevi’nde bugün 70’e yakın yemek çeşidini tüketiciyle buluşturuyor. İstihdam noktasında da hemcinslerine pozitif ayrımcılık yapan Müge Sodol Pala, çok sayıda franchise teklifi alsa da butik yapıyı koruyarak girişim yolculuğunu devam ettirmeyi hedefliyor.
#YemekYeni gelen her ayla birlikte sofralarımıza misafir ettiğimiz sebzeler ve meyveler değişir. Yaza çok az kalmışken tezgahlarda yerini almaya başlayan mayıs meyve ve sebzelerine sofralarınızda yer açabilir, onları taze taze yemekle yetinmeyip LEZİZZ tariflerde de değerlendirebilirsiniz. İşte mayıs ayında tüketebileceğiniz meyve ve sebzeler...
#Mayıs