Hamur haberleri sayfasında Hamur hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 7804 Hamur haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Biraz sarımsakla lezzetini katlamış basit bir spagettiden, mantarla birleşip sınıf atlamış pappardelle’ye herkese hitap eden bir makarna var. Peki, hamurunu açarken, haşlarken ve soslarken neye dikkat etmek gerekiyor? Taze makarna yapıp pakette satan dükkân Yolk İstanbul ve sadece taze makarna servis eden restoran Oklava’nın şeflerine göre deneyip yanılarak kendi damak zevkimize uyan tarifi bulmak hiç de zor değil...
#MakarnaKullanılan un ne? Hamur ne kadar mayalanmış? Taş fırında mı pişiyor? Bu soruları sorduktan sonra Nappo’nun pizzasını değerlendirebiliriz. Çok başarılı buldum. Torinolu küçük üretici Bongiovanni’nin ununu kullanıyorlar. Bir pizzada sadece 0.1 gram maya var. Kenarları kabarık, ortası yumuşak. Peynir kalitesi iyi, domates ve reyhan kalitesi çok iyi.
#PizzaŞeklini Osmanlı bayrağından alan meşhur Fransız lezzeti kruvasan, puf puf görüntüsüyle sizin de iştahınızı kabartmıyor mu? İçine ister çikolata kreması veya marmelat sürerek yiyebilir, isterseniz peynir, çırpılmış yumurta ve şarküteri ürünleri koyarak bir sandviç hazırlayabilirsiniz. Mis gibi tereyağı kokusuyla herkesi kendine hayran bırakan bu tadın geçmişine uzanalım mı?
#KruvasanKıymalı harcı, çıtır çıtır hamuruyla lahmacunun mutfağımızdaki yeri başka! Hangi şehre giderseniz gidin iyi bir lahmacun fırını bulmak ülkemize ait güzelliklerden... Biz de en meşhurlarından sarımsaklı Antep ve soğanlı Urfa lahmacunundan yola çıktık, sosyal medya hesabımızda bir anket yaparak okuyucularımıza ‘Hangisi ve neden’ diye sorduk.
#LahmacunKış mevsiminde çok yenen arabaşı çorbası, eski zamanlarda av hayvanlarının etiyle pişirilirmiş. Günümüzde tavuk, kaz ve hindi eti kullanılarak yapılıyor ve çorbaya mutlaka bir hamur eşlik ediyor. Kaşığa önce hamurunu alıp içmek gereken bu çorbayı pişirmesi de yemesi de özel bir beceri istiyor...
#Arabaşı ÇorbasıHamur kelimesinin kökeni Arapçadır. Dilimize de buradan geçmiştir. Birçok ev kadını evinde hamur yapmaktadır. Bu hamuru mayalayarak yapmak hamurun daha hacimli ve lezzetli olmasını sağlamaktadır. Hamur unun su veya başka bir sıvıyla ve mayayla kıvamlı hale gelmiş durumudur. Burada maya çeşidi olarak kuru maya ya da yaş maya kullanılabilmektedir. Hamur nasıl mayalanır, kuru maya ile hamur nasıl yapılır, en güzel mayalı hamur yapımı hakkında detayları derledik.
#HamurOdun ateşinde pişmiş çıtır çıtır bir hamur, üzerinde soğan, sarımsak, yeşil biber ve baharatla harmanlanmış kıyma... Enfes bir lahmacuna kim hayır diyebilir ki! Bana hep “Lahmacun mu pizza mı” diye soruyorsunuz; yapılışları ve tatlarıyla çok farklı yemekler... İkisi de favorim.
#LahmacunVan'da bir fırında çekilen skandal görüntüler büyük tepki çekmişti. Görüntülerin ardından fırın işletmecisi Mehmet Matur (42), 'Ramazanda iş yoğunluğu nedeniyle geçici olarak işe alınmak üzere deneme sürecindeydiler. Yetersiz görülerek işe alınmadılar.' dedi.
#VanVan'ın Erciş ilçesinde, ekmek fırınında çalışan personelin hamura tekme atıp, önce yere sonra da tavana fırlattığı görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında ifadeleri alınan 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
#VanKahvaltılarımızı güzelleştiren, hafta sonunu özel kılan, bize göre akıtma, dünyaca bilinen adıyla krepleri hazırlamak aslında o kadar da zor değil. Bunun için ihtiyacınız olan incecik bir krep hamuru ve işinizi kolaylaştıracak yapışmaz bir tava… Sonrasında ister pudra şekeri ve meyvelerle tatlandırın, isterseniz de reçel ve peynirle farklı tatlar yakalayın, seçim sizin. İşte başarılı kreplerin ipuçları…
#KrepDr. Yavuz Dizdar, tam buğday unundan hazırlanan ve iyi mayalanan pizzanın kilo yapmadığını söyledi. Usulüne uygun, doğru ve taze malzemelerle yapılmış pizzanın hem sağlıklı hem de besleyici bir yiyecek olduğunu belirten İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü Radyasyon Onkolojisi Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Dizdar, şöyle dedi:
#PizzaANTALYA'da okulu ve antrenmanından arta kalan saatlerde fırıncılık yapan babasına hamur açıp, pide hazırlayarak yardım eden milli atlet 18 yaşındaki Sümeyye Erol, Avrupa Kulüpler Kupası Kros Şampiyonası'nda 4 bin metrede altın madalya kazandı. Sümeyye, Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'nda birincilik elde edip, olimpiyatlara katılmayı hedefliyor.
#Sümeyye Erolİçine girdiği her şeyi güzelleştiriyor; zeytinyağlı taze fasulyeden bamyaya, hangi sebze olursa olsun bol domatesin suyuyla piştiğinde lezzeti artıyor. Bulgur pilavına nasıl yakışıyorsa pirinç pilavında da aynı performansı gösteriyor. Bugünlerde bol bol domates konservesi yapıyorum ki bu nefis tadı yılın her ayına taşıyabileyim. Sosundan bademli reçeline, çorbasından galette’ye pratik önerilerim var.
#DomatesBir masanın etrafında toplanıp panzerotto yediğimiz samimi akşam yemeklerinde içim huzurla dolar. İtalya’nın en popüler sokak lezzetlerinden biri bu... Domates ve mozzarella peyniri dolgulu; biraz pişiyi biraz çiböreği andıran bu çıtır hamuru yediğimde nerede olursam olayım kendimi Puglia’da hissederim.
#Panzerottoİzmir’in ünlü Şirince köyünde kaderine terk edilmiş bir ilkokul binası, ilçedeki mesleki ve teknik Anadolu lisesi yönetimi tarafından kafeye çevrildi. Ancak bu kafe bildiğiniz kafelerden farklı. Engelli bireylerin aileleriyle rahatça sosyalleşmesini sağlayan ve lezzetli yemekleri olan Şirin Kafe, ilçedeki engelli öğrencilerin de uygulamalı dersler aldığı ve üretim yaptığı bir sınıf aynı zamanda.
#İzmirTürk mutfağına özgür bir tepsi böreği olan su böreği, yapımı özen gerektiren hamur işi tariflerimizdendir. MasterChef su böreği yapımının ardından, geleneksel yemeğimiz yeniden gündeme geldi. Peki, el açmnası su böreği nasıl yapılır? İşte, orjinal su böreği tarifi ve tüyoları...
#Masterchef Su BöreğiTarte tartin, Fransız mutfağında karşımıza çıkan enfes bir tatlı. Meyve ile şeker ve tereyağının karamelize edilmesiyle yapılan bu nefis tatlı için genel olarak portakal veya elma tercih ediliyor. Peki tarte tartin nasıl yapılır? İşte tarte tartin tarifi, malzemeleri, yapımı ve püf noktaları...
#Tarte Tartin Nasıl YapılırYanardağ bir yer bilimi terimi olarak magmanın yerin içinden yüzeye doğru fışkırdığı veya geçmiş zamanda fışkırmış olduğu bir püskürme ağzının bulunduğu dağ türüdür. Yanardağ ismine volkanik dağ ismi de verilmektedir. Yanardağ ismi verilen bu coğrafi yer şekli magmanın yeryuvarlağının yüzeyinden dışarı püskürerek çıkması sonucunda meydana gelir. Yanardağın nasıl oluştuğu, nasıl patladığı ve nasıl söndüğüne dair ayrıntıları derledik.
Çayın yanına kıyır kıyır ve ağızda dağılan kıvamıyla şekerpare hazırlamaya ne dersiniz? Üzerinin haşhaş kaplamasıyla da tadına doyum olmuyor. Ancak şekerparenin şerbetini dökerken püf noktasına dikkat etmelisiniz. Peki haşhaşlı şekerpare nasıl yapılır? Şekerpare şerbeti nasıl dökülür? Şekerpare tarifi, malzeme listesi ve püf noktalarını sizin için derledik.
#Haşhaşlı Şekerpare Nasıl YapılırMuhteşem bir serüvendir çizgi romanlar. Sizi, tıpkı sinema gibi bambaşka evrenlerin, zamanların, hayatların, öykülerin, heyecanların içine çeker. Zaten ruhu da yedinci sanatla aynı çizgiyi barındırır. ‘Yaz okumaları’ olarak bu hafta son dönemde öne çıkan kimi çizgi (grafik) romanları tanıtalım dedik. İşte etkileyici öykü ve desenlere sahip, okunması son derece zevkli bir grup çalışma...
#Tabancalı KızMevsiminde taze taze tüketilen sebze ve meyve gibisi yok. Ancak pek çok sebze kurutularak kış aylarında da lezzetle tüketiliyor. Domates de bunlardan bir. Yazın lezzetli domateslerini doğal yollarla ve katkısız bir şekilde kurutarak kışın yemeklere lezzet katabilirsiniz. Peki domates nasıl kurutulur, kaç günde kurur? Kurutulmuş domates nasıl kullanılır? Evde fırında ve güneşte domates kurutmanın püf noktaları...
#Domates Nasıl KurutulurEvin içinde, ‘Sıcak, çok sıcak’ diye söylenerek dolaşmayan var mı? Bugün, yarın hafifler belki diye beklerken yurt geneli ‘Eyyam-ı bahur’ sıcaklarının etkisi altına girdi. Gençler kökeni Arapça olan bu kelimeyi bilemeyebilir, yaygın kullanımı ile söyleyelim, ‘Afrika sıcakları’ geldi. Boğucu sıcağa ne vantilatör ne de klima dayanıyor. Peki, ne yapmalı da bu aşırı sıcaklarda hele de COVID-19’un yeniden yükselişe geçtiği şu günlerde, sağlıklı kalmalı, bağışıklığı güçlü tutmalı? Sordum.
#Eyyam-I BahurTesti kebabı, mutfağımızın enfes kebaplarından biri. Et ve sebzeleri bir testiye yerleştirilip ağzının hamur ile kapatılmasıyla hazırlanan testi kebabı, Yozgat'ın tescilli bir lezzeti. Peki testi kebabı nasıl yapılır? Sizin için testi kebabının tarifini derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Testi Kebabı Nasıl YapılırPeynir helvası, Hayrabolu, Kemalpaşa, höşmerim, lor tatlısı... Memleketin dört bir yanında peynirle yapılan o kadar çok tatlımız var ki.... Büyük şehirlere cheesecake ya da tiramisu satan dükkkânlar gibi geleneksel peynir tatlılarımızı satan mekânlar açılsa keşke, kuyruklar onların da önünde uzasa...
#Peynirİtalya’nın sembollerinden biri, lazanya... Kendini farklı damaklara sevdiren bu yemeğin çeşidi de çok! Kimi yerlerde kıyma yerine mantar kullanılır, domates sosu yerine pesto sosla yapan da var. Ben bu hafta size, kızarmış patlıcanlı, ricotta peynirli ve bol domates soslu bir versiyonunun tarifini vereceğim. Sicilya’ya özgü, nefis bir lazanya bu... Eminim çok hoşunuza gidecek.
#LazanyaKağıdın ham maddesi ağaçlardır. Kesilen ağaçlar kabukları soyularak kağıt hamuru için hazırlanır. Toz haline getirilen ağaç parçaları su ile karıştırılır ve silindir yardımıyla sıkıştırılır. Sıkıştırılan bu karışım uygun koşullarda kurutularak kağıt elde edilir. Kağıt üretimi elde ve makinede yapılmaktadır. Günümüzde kullanılan kağıtların çoğu makinelerde üretilmektedir. İşte, kağıtla ilgili merak edilenler.
#Kağıdın HammaddesiAntetli kağıtlar kurumlar tarafından kullanılan üzerinde kuruma ait isim, adres ve iletişim bilgilerinin bulunduğu evrak türlerinden biridir. Antetli kağıtlarda kurum ya da firmanın logosu da yer alır. Bu kağıtlar kurumların ismi kadar önemlidir. Resmi ve özel yazışmaların yapıldığı bu evraklar kurum hakkında izlenim oluşturulmasını sağlamaktadır. İşte, antetli kağıtlar hakkında detaylar
#Antetli KağıtHava sıcaklığının artmasıyla sivrisinekler kabusumuz olabiliyor. Uykuları kaçırmanın yanı sıra ısırıklarla da rahatsız ediyorlar. Ancak birkaç yöntemle sorunu çözebilirsiniz. Peki sineklerden nasıl korunulur? Sivri sinek neye gelmez? İşte sineklerden kurtulmanın doğal yolları...
#Sineklerden Nasıl KovulurHerkesin sevdiği bir pizza çeşidi mutlaka var. Peki, kapalı pizza calzone’yi denediniz mi? İtalya’nın Puglia bölgesinden çıkan; mozzarella peyniri ve domatesle doldurulmuş yarım ay şeklindeki bu hamur, turistlerin de ilk tercihi çünkü sokaklarda yürürken atıştırmak çok kolay. Ve kolaylıkla her yere götürebileceğimiz bu leziz ve pratik pizzayı evde de yapabiliriz.
#CalzoneGastrit, mide zarının tahriş, iltihaplanma veya aşınması sonucu ortaya çıkan bir sindirim rahatsızlığıdır. Bu, midedeki aşırı asidin bir sonucu olarak ortaya çıkar. Gastroenterologlar tarafından önerilen uzun süreli tedavi stratejilerinin bir parçası olarak gastrit diyet önerileri önemlidir. Peki, gastrite iyi gelen yiyecekler nelerdir detayları ile derledik.
#Gastrit