GeriKurabiye Tarifleri Çatlak kurabiye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Çatlak kurabiye tarifi

Çatlak kurabiye tarifi

Çatlak kurabiye sevimli görüntüsü ve lezzetiyle çay saatlerinin favori lezzetlerinden. Üstelik önceden yapıp yeme zamanı gelince kısa sürede pişirip yemeye de çok uygun. Maksimum lezzet için dikkat etmeniz gereken püf noktaları 2 bardaktan fazla un kullanmamak ve kurabiye hamurunuzu buzdolabında mümkün olduğu müddetçe bekletmek. Afiyet olsun!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığının ucu ile tuz
  • 1 kahve fincanı kakao
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı pudra şekeri

Çatlak kurabiye tarifi Nasıl yapılır?

Pudra şekeri hariç tüm malzemeleri derin bir kapta iyice yoğurun.

Yağlı ve parçalanan bir hamur elde edin.

Hamurunuzu streç filme sarıp buzdolabında en az 2 saat bekletin.

Hamurunuz dinlendikten sonra buzdolabından çıkarın.

Pudra şekerini bir tabağa alın.

Kurabiye hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde güzelce yuvarlayın ve pudra şekerine bulayın.

Fırın tepsisinin tabanına yağlı kağıt yayın.

Kurabiyeleri araları biraz boşluk kalacak şekilde tepsiye dizin.

Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 15 dakika kadar pişirin.