GeriPilav Tarifleri Buhara pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Buhara pilavı tarifi

Buhara pilavı tarifi

Akşam yemeği için farklı bir şeyler arıyorsanız, Buhara pilavına bir şans verebilirsiniz. 7 farklı baharat, kuzu eti ve sebzelerle renklenen bu tarif sofranızın yıldızı olacak. Baharat karışı karabiber, karanfil, muskat, yenibahar, zencefil, kimyon ve tarçından oluşuyor. Kokusu bile ayrı güzel Buhara pilavını denemek isterseniz, tarifi ve malzeme listesi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1,5 su bardağı baldo pirinç
  • 500 gram kuzu eti
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 tatlı kaşığı karışık baharat (7 farklı baharatın karışımı)
  • Tuz

Buhara pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Eti kuşbaşından biraz büyük olacak şekilde doğrayın.

Etin yağını tavada farklı bir tavada ayırın.

Kalan eti de bir tavada soteleyin.

Havucu küçük küpler halinde, soğanı da yemeklik doğrayın.

Soğanı sıvıyağında kavurun. Üzerine tereyağını ilave edin.

Tereyağ eriyince havuçları ekleyip kavurmaya devam edin.

Havuçlar yumuşayınca üzerine yıkanmış pirinçleri ilave edip kavurun.

Baharat ve tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra sıcak suyunu da ilave edin.

Tencerenin kapağı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra demlenmesi için bekletin.

Buhara pilavınızı servis ederken çukur bir kaseyi ıslatın. En alt kısma kavrulmuş eti, üzerine de pilavı koyup tabağa ters çevirin.

Afiyet olsun...