GeriKahvaltılık Tarifleri Borana tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Borana tarifi

Borana tarifi

Borana ya da borani, Anadolu’nun farklı yerlerinde farklı şekillerde yapılabilen bir yemek. Kimi zaman sebzeli, kimi zaman da yumurtalı yapılan borananın servisi de farklı şekillerde oluyor. Bu tarifimiz Karabük yöresine ait bir borana. Kahvaltılık olarak da tüketebileceğiniz borana için malzemeler ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 250 gram süzme yoğurt
  • 3 diş sarımsak
  • Tereyağı
  • Kırmızı toz biber

Borana tarifi Nasıl yapılır?

Tereyağını tavada eritin.

Yumurtaları ekleyip karıştırarak pişirin.

Süzme yoğurdu ilave edip pişirmeye devam edin.

İnce ince doğradığınız sarımsakları da ekleyin.

Pişince servis tabağına alın.

Tereyağını kızdırıp kırmızı biberi içinde çevirin.

Yağı da yumurtanın üzerine döküp servis edin. Afiyet olsun…