GeriPilav Tarifleri Basmati pirinç pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Basmati pirinç pilavı tarifi

Basmati pirinç pilavı tarifi

Genellikle Hindistan ve çevre ülkelerin mutfaklarında kullanılan basmati pirinç milattan önce 400 yıllarından bu yana üretiliyor. Adı Sanskritçe "parfümlü" anlamına gelen kelimeden türetilmiş bu hoş kokulu ve ince uzun taneli pirinç, "pirinçlerin kraliçesi" olarak anılıyor. Pilavı oldukça lezzetli ve tane tane olan basmati pirincini, etli yemeklerle servis edebilirsiniz. İşte basmati pirinç ile yapabileceğiniz çok pratik ve sade bir pilav tarifi...

  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 su bardağı basmati pirinç
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Basmati pirinç pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Pirinçleri bol suyla yıkayıp süzün.

Tereyağını tencerede eritip pirinçleri 10 dakika kadar yağda kavurun.

Kavrulan pirinçlere suyu, et suyunu ve tuzu ekleyin.

Kapağı kapalı halde pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.

15 dakika kadar demlendirdiğiniz pilavı servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…