GeriTatlı Tarifleri Ayva tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Ayva tatlısı tarifi

Ayva tatlısı tarifi

Ayva özellikle sert geçen kış aylarında zevkle tüketilen meyvelerden. Üstelik tatlısı da çok enfes oluyor. Kaymak ve cevizle birlikte servis edildiğinde lezzeti katlanan ayva tatlısını yaparken evi mis gibi kokular sarıyor. "Ayva tatlısı nasıl yapılır?" diyenler için kolay tarifimiz hemen aşağıda. Ağzınızın tadı eksik olmasın...

  • Ocakta
  • 2 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 3 adet ayva
  • 1 adet limonun suyu
  • 3 kibrit kutusu büyüklüğünde lohusa şekeri
  • 1,5 su bardağı su
  • 7-8 karanfil
  • 2 adet çubuk tarçın
  • Ayva çekirdeği
  • Kaymak
  • Ceviz

Ayva tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Ayvaları soyun ve ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarıp ayırın. Soyduğunuz ayvaları kararmamaları için limon suyunda bekletin.

Tencereye ayvaların iç kısımları yukarıya bakacak şekilde dizin. Ayvaların içlerine küçük parçalara böldüğünüz lohusa şekeri, ayva çekirdeği, karanfil ve çubuk tarçını ekleyin. Suyunu ilave edip kısık ateşte, ayvalar yumuşayıncaya kadar 1-1,5 saat pişirin.

Soğuyan ayvaları bir servis tabağına alın. Üzerine kaymak ve iri kırılmış cevizle süsleyerek servis yapın.