EKSTRA
MENÜ

Ayva Tatlısı

Ayva Tatlısı haberleri sayfasında güncel ve son dakika Ayva Tatlısı hakkında haberler ile bilgiler bulunmaktadır. Toplam 265 Ayva Tatlısı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber..

Ayva Tatlısı Haberleri

Tatlınızı yoğurtla tüketirseniz... Bayramda tatlı tüketirken 8 kurala dikkat

Tatlınızı yoğurtla tüketirseniz... Bayramda tatlı tüketirken 8 kurala dikkat!

Ramazan Bayramı’nın olmazsa olmazı tatlılar… Bir ay boyunca uzun açlık sürelerinin ardından mideye ani yüklenmelerin önemsenmediği bayram günlerinde tatlılar da şekerli-şerbetli denilmeden, porsiyonuna dikkat edilmeden dilediğince tüketilebiliyor. Hele bir de pandemi sürecinin yol açtığı stres, endişe ve kaygı tatlı tüketiminde hepten ipin ucunun kaçmasına yol açabiliyor. Ancak dikkat! Beslenme ve Diyet Uzmanı Roksi Menase, pandeminin gölgesinde bayramda tatlı tüketiminin 8 önemli kuralını anlattı, önemli uyarılar ve önerilerde bulundu, bir de evde hazırlayabileceğiniz pratik ve sağlıklı tatlı tarifi verdi.

10.05.2021Sağlık
Hepsi lezzetli, hepsi sağlıklı Tadına doyamayacağınız meyveli kış tatlıları

Hepsi lezzetli, hepsi sağlıklı! Tadına doyamayacağınız meyveli kış tatlıları

Hepsi birer sanat eseri, hepsi de sağlıklı… Özellikle akşam yemeklerinden sonra ağzımızı tatlandırmak, sohbetlerimizi canlandırmak isteriz. İşte böyle zamanlarda hazırda bir tatlının bulunması tüm günün yorgunluğunu atmaya birebirdir. Bizim de küçük bir katkımız olsun istedik ve sizin için kış aylarında yemekten en çok zevk aldığımız tatlıların küçük bir listesini hazırladık.

Uzmanından yılbaşı sofrası için lezzetli öneriler

Uzmanından yılbaşı sofrası için lezzetli öneriler

Yılbaşına sayılı günler kala yılbaşı gecesine özel hazırlanacak yemekler şimdiden düşünülmeye ve planlanmaya başlandı. Aşçılık Programı Öğr. Gör. Birsel Erbaş, yılbaşı için tarif ve önerilerini paylaştı.

Evde kilo almanın  önüne nasıl geçeceğiz

Evde kilo almanın önüne nasıl geçeceğiz?

Bugünlerde kimileri kendini sürekli buzdolabının başında buluyor. Bol bol yapılan alışverişler, evde denenen değişik tarifler ve her can sıkıntısında yemeğe sarılmalar... Bu dönemi hem sağlığımızı bozmadan hem de kilo almadan nasıl geçireceğiz? Uzmanlara danıştık.

Pratik ve enfes akşam yemeği tarifleri Lezizz günün menüsünde

Pratik ve enfes akşam yemeği tarifleri Lezizz günün menüsünde

"Bugün ne pişirsem?" veya "Akşam yemeği için ne hazırlasam?" diye düşünmenize gerek yok. Çünkü, sorunuzun cevabı sizin için hazırladığımız Lezizz günün menüsünde. Çorbadan tatlıya derdinize çare olacak nefis yemeklerle şık bir sofra hazırlayabilirsiniz. İşte, kısa sürede hazırlayabileceğiniz ama bir o kadar da enfes tarifler... Şimdiden afiyet olsun...

Tarçınlı Ayva Tatlısı

Tarçınlı Ayva Tatlısı

Kış aylarının en güzel meyvesi ayvanın şimdi tam zamanı! Üstelik ayva tatlısını yapmak oldukça pratik. Sarı renkte tencereye koyduğunuz ayvalar kırmızı renkte çıkıp bir lezzet şölenine dönüşüyor. İşte tarçınlı ayva tatlısı tarifi…

2.01.2020Tatli
Yemekteyizde haftanın birincisi kim oldu İşte haftanın kazananı

Yemekteyiz'de haftanın birincisi kim oldu? İşte haftanın kazananı

Onur Büyüktopçu'nun sunuculuğunu üstlendiği Yemekteyiz yarışmasında 25 Şubat-1 Mart haftasının finali yapıldı. Beş gün boyunca yaptıkları yemeklerle kıyasıya yarışan yarışmacılar arasında hangi ismin kaç puan aldığı ve haftayı birinci olarak bitiren yarışmacının kim olduğu belli oldu. Peki, Yemekteyiz'de haftanın birincisi kim oldu?

1.03.2019Televizyon
Ayva tatlısı nasıl yapılır İşte tarifi ve malzemeleri

Ayva tatlısı nasıl yapılır? İşte tarifi ve malzemeleri

Ayva tatlısı nasıl yapılır sorusunun yanıtı sofralarında değişik ve güzel lezzetler katmak isteyen vatandaşların sorguladığı ve merak ettiği konular arasında yer almaya başladı. Tatlının meyve harika bir uyum yakaladığı ayva tatlısı tarifini sizler için derledik. Peki, ayva tatlısı nasıl yapılır? İşte tarifi ve yapılışı.

Yeni Yılın İlk Gününü Sağlıklı Ve Zinde Karşılayın

Yeni Yılın İlk Gününü Sağlıklı Ve Zinde Karşılayın

Yeni yılı karşılamaya hazırlanırken renkli yılbaşı sofralarının cazibesine kapılıp, sağlıklı ve dengeli beslenmeyi unutmamak gerekiyor. Yılbaşı sofrasını dikkatli hazırlamak, yeni senenin ilk günü kişinin kendisini iyi hissetmesi ve yıla güzel bir başlangıç yapması için önem taşıyor. Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Diyetisyen Emine Yüzbaşıoğlu, yılbaşı beslenmesi ile ilgili önemli önerilerde bulundu.

MasterChef Türkiyede eleme adayı kim oldu İşte kazanan yarışmacının alacağı büyük ödül

MasterChef Türkiye'de eleme adayı kim oldu? İşte kazanan yarışmacının alacağı büyük ödül

MasterChef Türkiye'de bu akşam oldukça heyecan dolu dakikalar yaşanmaya devam etti. Yarışma başlamadan önce şefler büyük bir sürpriz yaparak, yarışmacıların daha motive olması amacıyla büyük ödülün ne kadar olacağını söylediler. Öte yandan kaptanlığı kazanan Uğur, mavi takıma Burcu ve Meltem'i aldı. Kırmızı takım kaptanı ise Eslem oldu ve kırmızı takımda yer alan diğer isimler Kerem ve Hakan oldu. Pişirilen yemeklerin ardından dokunulmazlık oyunu kazanan takım belli oldu. Peki, MasterChef Türkiye'de eleme adayı kim oldu? İşte kazanan yarışmacının alacağı büyük ödül.

3.12.2018Televizyon
Ayva tatlısı nasıl yapılır İşte gıda boyasız ayva tatlısı tarifi

Ayva tatlısı nasıl yapılır? İşte gıda boyasız ayva tatlısı tarifi

Kış mevsiminin gelişiyle birlikte ayvalar market ve pazar tezgahlarında yerini aldı, ayva tatlısına yönelik araştırmalar da başladı. Basit adımlarla hazırlayabileceğiniz ayva tatlısını ister dondurma isterseniz de kaymakla sunuma hazırlayabilirsiniz. Peki, ayva tatlısı nasıl yapılır? İşte, aniden bastıran tatlı krizlerini vicdan azabı çekmeden geçirebileceğiniz bir tarif...

22.11.2018Keyif
Haftaya tatlı başlamanın yolu İncili Gastronomi Rehberi

Haftaya tatlı başlamanın yolu İncili Gastronomi Rehberi!

Akide şekerinden çeşit çeşit dondurmaya, şerbetli, sütlü tatlıdan lokuma ve daha nicesine onlarca tatlı, yemek kültürümüzde çok özel bir yere sahiptir.

Hunharca katledilen damakları tamir eden köfte

Hunharca katledilen damakları tamir eden köfte

Güneşli bir kış gününde yollarda olmanın insana verdiği enerji bambaşka! İşte uzun zamandır görmek istediğim Apolyont (Uluabat) gölü karşımda duruyor. Birazdan bir göl turu yapacağız, ardından da Mudanya’ya gidip lezzet turuna çıkacağız. Değişim iyidir, ama her şey için değil. Mudanya eski şirin sahil kasabası görünümünden uzaklaşmış olsa da bazı lezzetlerin halen olduğu gibi duruyor olması mutluluk verici.

12.02.2018Seyahat
Yeni Yılı Sağlıkla Karşılamak İçin Bunlara Dikkat Edin

Yeni Yılı Sağlıkla Karşılamak İçin Bunlara Dikkat Edin

“Yılda 1 defa geliyor”, “Tabağımda kalıp ziyan olmasın”, “Yılbaşında yemeyeceğim de ne zaman yiyeceğim”… Bu cümleler yılbaşı sofralarında sıkça söyleniyor. Ancak yeni yılın coşkusu ile yemekte ölçüyü fazla kaçırmak ve yanlış besinleri seçmek, mide ve bağırsak problemleri ile kilo alımına yol açabiliyor. Yılın son gününden itibaren beslenme ile ilgili birkaç pratik tedbir alınması önem taşıyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Dyt. Emine Yüzbaşıoğlu, yılbaşında sağlıklı beslenme için önerilerini sıraladı.

Dondurmanın mevsimi olur mu

Dondurmanın mevsimi olur mu?

Geleneksel kültürümüzde dondurma çoğunlukla yaza özgü bir tatlı olarak kabul edilir. Oysa dondurma bazı hijyen kurallarına dikkat edildiğinde her mevsim güvenle tüketilebilecek sağlıklı ve hafif bir gıda.

Ağzınızı tatlandıracak Beyoğlunun ünlü tatlıcıları

Ağzınızı tatlandıracak Beyoğlu'nun ünlü tatlıcıları

İstanbul'un en gözde semti Beyoğlu'nda ufak bir tatlı kaçamağı yapmak isterseniz bu adreslere mutlaka uğramalısınız...

İşini iyi yapan bir esnaf lokantası: Kömür

İşini iyi yapan bir esnaf lokantası: Kömür

Kurumsal olarak analiz edildiğinde, esnaf lokantaları meyhanelerin hem zıddı hem de tamamlayıcısı. Meyhane kültürü kozmopolit, hem etnik hem kültürel açıdan çoğulcu, eskinin İstanbul’undan günümüze kalan bir miras. Esnaf lokantaları ise Anadolu mutfağının günümüz metropolüne yansıması.

Sadece lokanta değil, bir uygarlık müzesi

Sadece lokanta değil, bir uygarlık müzesi

Beyti’ye girdiğinizde özel bir yerde olduğunuzu hemen hissediyorsunuz. Dekor özenli, servis düzgün; tüm bunların mimarı, 80’lerindeki ‘Beyti Bey’ dimdik ayakta ve her detaya göz kulak oluyor. En önemlisi yiyip içtikleriniz elbette: Çoğu dünya çapında.

İlk 100’e girecek bir lokanta: Etilerdeki The Galliard

İlk 100’e girecek bir lokanta: Etiler'deki 'The Galliard'

Böyle bir lokantayı takdir etmemek imkânsız. En azından ciddi bir çaba harcanmış ve kendine özgü bir mutfak yaratılmış. Mesela Michelin yıldızlı şefler bizim kazı pişirse kurutur. Ama Turgut Ay bu konuda bir üstat, enfes olmuş.

Mayhoş tatlarıyla ayva ve portakallı 7 tarif

Mayhoş tatlarıyla ayva ve portakallı 7 tarif!

Kış mevsiminin vazgeçilmezi ile hazırlanan bu lezzetlere bayılacaksınız.

12.02.2016Sağlık
Sezgi Sena akay: Hiçbir yerimde estetik yok

Sezgi Sena akay: Hiçbir yerimde estetik yok

2012 yılında Best Model of The World seçilen Sezgi Sena Akay, modellikten oyunculuğa geçiş yaptı. “Acı Aşk” dizisinde Melek olarak karşımıza çıkan Sezgi, dizide oynadığı karakter kadar naif, duygusal ve tatlı bir kız. Şu aralar kendisini tamamen işine vermiş, diziyle yatıp diziyle kalkıyor. Peki ya aşk? “Nasıl bir şey bilmiyorum, hayatım boyunca tatmadım” diyor!

26.12.2015Magazin
Beşiktaşın soyunma odasına kebapçı getirdiler

Beşiktaş'ın soyunma odasına kebapçı getirdiler!

Beşiktaşlı futbolcular, 2-1 galip geldikleri Galatasaray derbisinden sonra soyunma odasında 'kebapçı' sürprizi ile karşılaştı. Ünlü bir restoranın gönderdiği kebap ustaları, siyah beyazlı futbolculara kebap ve lahmacun ziyafeti çekti. Portekizli Quaresma, “Çek bir Urfa” diye bağırırken, bazıları da, “Bir zamanlar menemen yerdik, şimdi kebaba döndük” diyerek espri yaptı.

15.12.2015Futbol

Yazar Sonuçları

Kuzulara fısıldayan kadın

Kasaplık zor meslektir. Yirmi yirmi beş kiloluk kuzular, dört yüz kiloluk danalar arasında satırla iş yapmak kolay değildir.Kadın eliyle kasaplık nasıl yapılır gösterdi bize Burcu.

10.10.2021

Festival bolluğu

Şu sıra Türkiye’nin farklı yerlerinde birbirinden ilginç festivaller düzenleniyor. İsteyene kahve, isteyene kebap, isteyene müzik, isteyene macera...

9.10.2021

İlk yazı ilk heyecan...

Hadi gelin öncelikle bir tanışalım... 47 yaşında eski profesyonel beyaz yakalı, yeni şef Gökhan Akalın’ı takdim edeyim sizlere. Bir yeme içme sevdalısıyım diyebiliriz. İyi yemek nerede ben orada… Bu çocukluğumdan beri böyle geldi böyle de gidecek sanırım. Duyularımı harekete geçiren tüm tabaklar, benim için sanat eseri cinsinden kabulüm oldu şimdiye kadar. Temiz, mevsiminde ve taze malzemeler ile doğru tekniklerle pişmiş enfes tabaklar yaptım eşime, aileme,  dostlarıma ve bana bu yeni yolculuğumda eşlik eden misafirlerime.

30.05.2020

Tahini eksik etmeyin

Tahin, bilindiği gibi susamın preslenerek püre haline getirilmiş özünün ve yağının bir arada olduğu hali. Sağlığımız için kalsiyumdan vitamine faydalı yağlardan doğal enerjiye kadar pek çok faydası var. Daha çok kahvaltılarda pekmezle karıştırılarak tahin-pekmez karışımı halinde yenir. Humusun ana malzemesi olan nohutla buluşup nefis bir mezeye dönüşür. Tahinin kullanıldığı en sevilen mezelerden biri de "tahin piyazı" olarak bilinen daha çok Hatay'dan Antalya'ya uzanan Akdeniz bölgesinde haşlanmış kuru fasulye veya nohutla yapılan çeşididir. Adana'da tahinli marul cacığı, maydanoz cacığı da yapılır. Tahini bir miktar su ve biraz limon suyu ile karıştırarak kıvamını açıp yani koyuluğunu inceltip yeşil salatalarınıza sos olarak kullanabilirsiniz.

26.03.2020

Tatlı dünyamızda neler oluyor?

Geleneksel Türk tatlıları deyince, benim ilk aklıma gelen helvalarımız. Ya sizin? Kaç kişinin aklına önce helva gelir ki? Şekerin olmadığı yıllarda bal ve sütle ya da pekmezle şerbetlenen un helvaları… Türk tatlılarında süt çok önemli, çünkü sütlü tatlılarımız ve akabinde meyve tatlılarımız gerçekten bize özgü. Şerbetli hamur tatlılarında ise Arap kültüründen gelenlerle bizim damak tadımıza, malzeme ve tatlı tekniklerimize göre geliştirilmiş zengin çeşitler mevcut.

15.01.2020

2019 biterken

İyisiyle kötüsüyle bir yılın daha sonuna geldik. Bu sayfada gastronomiden kültür sanata hangi alanda olursa olsun ele aldığım, yer verdiğim konulara, kişilere, kurumlara hep iyi yanlarından bakmaya çalıştım. “Gazetecinin görevi eleştirmektir” denir ama yaşam kültürünün olumlu yanlarını, güzellikleri paylaşmak, öne çıkarmak bana aynı ölçüde anlamlı geliyor. 2019’un son cumartesisinde yine böyle paylaşmaya değer bulduğum yerler ve etkinlikler var. 2020 tüm dünyaya, ülkemize ve her birimize uğuruyla gelsin, sıkıntıları sorunları geride bırakmak için hep beraber çaba gösterelim.

28.12.2019

Paça çorbasıyla başlayın; kuzu tandır, patlıcan beğendi ve hoşafla bitirin AĞA LOKANTASI

Esenyurt’taki Ağa gibi lokantalara saygı duyuyorum. Ülkemizde kaliteli malzemenin tükenmesine, göğe çıkan maliyetlere ve damak zevki erozyonuna rağmen standartlarını düşürmüyorlar. Belli gelenekleri koruyorlar. Söylediklerimi yerseniz tebessümle ayrılacaksınız.

6.07.2019

KARAKÖY Lokantası

Artık geçmişin esnaf lokantaları tarihe karıştı. Aşırı emek yoğun yemekler yapılsa da çok kişi ağır diye yemez. Hafif diye önümüze çıkan yemeklerin çoğu da tat fukarası. Bunun bir istisnasını bulmaktan mutlu oldum.

22.12.2018

“Aslı yok yaylası”nda, “keklik” olmak...

“Odunu koysam kazanır“ seviyesini eleştiren (ve adaylarla hiç ilgisi olmayan) yazıma, sosyal medyadan gelen katkılar arasında, iki tanesi dikkat çekiciydi...

22.12.2018

Geçmişin mirası Pandeli yeniden açıldı

İki yıl kadar önce Pandeli kapandığı zaman çok üzülmüştüm.

8.12.2018

Mikla’da yemek sonrası çelişkili duygular...

Mikla’da üç arkadaşımla birlikte yediğim akşam yemeği sonrasında içimde çelişik duygular uyanıyor. Bir yandan ortamın, kokteyllerin, şarapların uyandırdığı haz duygusu... Ama ya mutfak?

15.06.2018

Şehrin en yeni 5’lisi

Hepsinin albenisi ayrı; şehrin neresinde oturursanız oturun, kalkıp gitmeye değecek mekânlar. Sadece ne istediğinize karar verin: Burger mi, kebap mı, meze mi, etnik yemek mi yoksa “Yemek faslını geç, ben direkt eğlenceye dalayım” derdinde misiniz?

9.03.2018

İyi yemek uzakta da olsa gidip yiyiniz

Önce San Francisco’da, ıssız bir sokaktaki muhteşem restoran, sonra Başakşehir’deki sırık kebabı ziyafeti çektiğim mekân, şimdi de Mahmutbey’deki Seraf Restoran adındaki lezzet vahası... Bu örnekler bana, lokantanın konumunun çok önemli olmadığını gösterdi.

17.02.2018

Şu 10 altın öneriyi tatilde ihmal etmeyin

Gelin beni dinleyin, “Benim kilo sorunum yok ki!” demeyip bu yazı “sağlık yazı” ilan edin. Ve sonra da aşağıdaki 10 öneriyi hayata geçirin. Çünkü sadece kilo ayarının değil, hafifleyip sağlıklı ve formda kalmanın da anahtarları bu tavsiyelerde gizli. Ayrıca “Ben bunları zaten biliyorum!” deyip triplere filan da girmeyin. Girmeyin zira “bilmek” ayrı, “yapmak” ayrı şeyler. Kısacası daha iyi, daha keyifli ve daha güzel bir yazın sırrı da az çok lokmaları ve adımları saymaktan, kendine iyi bakmaktan geçiyor. “Tamam hocam, ben hazırım!” diyorsanız, buyurun...

7.07.2017

İşini iyi yapan bir esnaf lokantası

Fatih’teki Kömür lokantasının kalitesi, İstanbul düzeyinin çok üzerinde ve fiyatlar da makul olduğu için bol ve sadık bir müşteri kitlesine sahip. Hak ettikleri bir ilgi görüyorlar. Sahibi Remzi Bey de titiz ve belli bir kaliteyi tutturmaya önem veren, işinin başında duran bir bey. Kendi lokantasının yemeklerini yemesi ve sevmesi de bir artı.

9.12.2016

Sadece lokanta değil, bir uygarlık müzesi

Beyti’ye girdiğinizde özel bir yerde olduğunuzu hemen hissediyorsunuz. Dekor özenli, servis düzgün; tüm bunların mimarı, 80’lerindeki ‘Beyti Bey’ dimdik ayakta ve her detaya göz kulak oluyor. En önemlisi yiyip içtikleriniz elbette: Çoğu dünya çapında.

21.10.2016

Başkent’te bir saray mutfağı

Osmanlı’nın ulaştığı geniş coğrafyanın farklı noktalarında yer alan yöresel lezzetlerin incelikli biçimde harmanlanması ile oluşan yeme-içme alışkanlıkları genel olarak ‘saray mutfağı’ adıyla anılıyor.

24.09.2016

Semtimizde, mahallemizde buluşalım

Son aylarda başta İstanbul olmak üzere büyük kentlerimizde ve turistik bölgelerimizde restoran sektörünün üzerinde kara bulutlar dolanıyor.

5.08.2016

İlk 100’e girecek bir lokanta: GALLIARD

Böyle bir lokantayı takdir etmemek imkânsız.

26.02.2016

Hiç aşık olmadım

2012 yılında Best Model of The World seçilen Sezgi Sena Akay, modellikten oyunculuğa geçiş yaptı. “Acı Aşk” dizisinde Melek olarak karşımıza çıkan Sezgi, dizide oynadığı karakter kadar naif, duygusal ve tatlı bir kız. Şu aralar kendisini tamamen işine vermiş, diziyle yatıp diziyle kalkıyor. Peki ya aşk? “Nasıl bir şey bilmiyorum, hayatım boyunca tatmadım” diyor!

26.12.2015

Karada ışıldayan mutfak

İlginç doğa olayları arasında yer alan yakamoz, ilk kez karşılaşanları hayrete düşürebiliyor.

18.12.2015