Ayva tatlısı nasıl yapılır? İşte gıda boyasız ayva tatlısı tarifi

Güncelleme Tarihi:

Ayva tatlısı nasıl yapılır İşte gıda boyasız ayva tatlısı tarifi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2018 12:25

Kış mevsiminin gelişiyle birlikte ayvalar market ve pazar tezgahlarında yerini aldı, ayva tatlısına yönelik araştırmalar da başladı. Basit adımlarla hazırlayabileceğiniz ayva tatlısını ister dondurma isterseniz de kaymakla sunuma hazırlayabilirsiniz. Peki, ayva tatlısı nasıl yapılır? İşte, aniden bastıran tatlı krizlerini vicdan azabı çekmeden geçirebileceğiniz bir tarif...

Haberin Devamı

Kış boyunca mutfaklarımıza konuk olan ayva, hem harika bir reçel hem de keyifli bir tatlı malzemesi. Hafif bir o kadar da lezzetli olan ayva tatlısı, bu meyvenin en çok sevilen, yemelere doyum olmayan hali. Ayva tatlısı hazırlamak için birkaç malzeme yeterli. İşte, adım adım ayva tatlısı tarifi...

Malzemeler

4 ayva
1 su bardağı baldo pirinci
3 elma
5 kuru kayısı
4 kuru incir
1 kase ceviz
Yarım su bardağı nar tanesi
2 çubuk tarçın
3-4 karanfil
1 kase şeker
2 su bardağı pancar suyu
2 su bardağı su

Ayva tatlısı nasıl yapılır?

Ayvalar kabukları soyulmadan ikiye kesilir. Çekirdek yatakları çıkartılıp tencereye yerleştirilir. Renk vermesi için ayva çekirdekleri tencereye alınır. Karanfil, tarçın, pancar suyu ve su ayvaların üzerine eklenir. Kısık ateşte ayvalar pişirilir. Diğer tarafta pirinç haşlanıp süzülür. Diri olması için soğuk sudan geçirilir. Elma, incir ve kayısı küçük küçük doğranır. Pirinç, ceviz ve nar taneleri eklenip tüm malzeme karıştırılır ve ayvaların orta kısımlarına doldurulur. Kaymakla servis yapılır.

 

BAKMADAN GEÇME!