GeriTatlı Tarifleri Altın kalp tatlısı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Altın kalp tatlısı tarifi

Altın kalp tatlısı tarifi

Altın kalp tatlısı, 2016 yılında Kanal D’de yayınlanan ve başrollerini Leyla Lydia Tuğutlu, Furkan Andıç ve İlker Kızmaz’ın paylaştığı, Tatlı İntikam dizisinde adı geçen, kurgusal bir tatlı. Dizinin yayınlanmasının ardından internette sık sık aranan altın kalp tatlısının bilinen bir tarifi yok ama biz adından esinlenerek bir tarif ürettik. Nefis çikolatalı mousse’la ve pötibör bisküviyle yapabileceğiniz bu tatlıyı siz de mutlaka denemelisiniz. Şimdiden afiyet olsun…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Tabanı için:

  • 150 gram kakaolu pötibör bisküvi
  • 100 gram tereyağı

Mousse için:

  • 200 mililitre krema
  • 100 gram sütlü çikolata
  • 100 gram bitter çikolata
  • 1 tatlı kaşığı granül kahve
  • 3 tatlı kaşığı su

Ganaj için:

  • 100 mililitre süt kreması
  • 100 gram bitter çikolata

Süslemesi için:

  • Altın yaprakları

Altın kalp tatlısı tarifi Nasıl yapılır?

Öncelikle çikolataları ara sıra karıştırarak benmari usulü eritin.

Ardından benmariden alıp soğumaya bırakın.

Bisküvileri robottan geçirip toz haline getirin.

Tereyağını eritip robottaki bisküvilere ekleyin ve yeniden robottan geçirin ve spatulayla iyice karıştırın.

Bisküviyi kalp şeklindeki kilitli kalıba bastırarak yerleştirin ve kenara alın.

Kahveyi 3 kaşık suyla karıştırıp eritin.

Soğuk kremayı derin bir kasede mikserle çırparak köpürtün.

Üzerine kahveyi ekleyip karıştırın.

Son olarak erittiğiniz çikolatayı ilave edip köpüğü söndürmeden harmanlayın.

Hazırladığınız mousse'u bisküvili tabanın üzerine yayın.

Ganaj için süt kremasını tava veya tencerenin içinde ısıtın. Kesinlikle kaynamamasına dikkat edin.

Ocağın altını kapatın ve 100 gram çikolatayı parçalara ayırarak kremaya ekleyin.

Sürekli karıştırarak, çikolataların erimesini sağlayın. Krema ve çikolata tamamen homojen bir karışım olacak.

Çikolatalı ganajı buzdolabında 1,5-2 saat soğumaya bırakın. Ekmeğe sürülecek kıvama geldiğinde ganajınız hazır.

Mousse'un üzerine ganajı yayıp altın parçacıklarını da serpin.

Tatlınızı 4 saat daha buzdolabında dinlendirdikten sonra kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...