GeriAirfryer Tarifleri Airfryer'da çok hafif ve hızlı fajita tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Airfryer'da çok hafif ve hızlı fajita tarifi

Airfryer'da çok hafif ve hızlı fajita tarifi

Fajita, Meksika mutfağının bilinen tariflerinden biri. Kolayca hazırlanan bu nefis tarif, içerisine eklenen sebzelerle de adete renkleniyor. Yapılışı oldukça kolay olan fajita'yı airfryer ile daha hızlı hazırlamak mümkün. Hem da daha az yağ ile. Ayrıca dilediğiniz baharatlarla da tadını katlayabilirsiniz. Peki airfryer'da fajita nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte yapım aşamaları... Şimdiden afiyet olsun!

  • Buharda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram dana biftek
  • 1 adet sarı biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • Yarım kırmızı soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Toz biber
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Kekik
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Airfryer'da çok hafif ve hızlı fajita tarifi Nasıl yapılır?

Biberleri jülyen, soğanı piyazlık doğrayın.

Etlerinizi de jülyen doğrayın ve malzemeleri derin bir kaba alın.

Üzerine baharatları, tuz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip hepsini iyice harmanlayın.

Sarımsakları ince ince kıyın.

Kekik ve sarımsağı 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla birlikte etlere ekleyip yeniden karıştırın.

Etleri bir süre bu marine sosunda dinlendirerek baharatların lezzetinin ete geçmesini sağlayın.

Daha sonra etinizi airfryer'a alıp et modunda 15-20 dakika pişmeye bırakın. Ara ara haznedeki malzemeleri karıştırın.

Fajitanız hazır olunca etinizi airfryer'dan çıkarın.

Fajita’nızı yanında tortilla ekmeği ve soslarla sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...