Kekin her haline bayılıyoruz. Tarçınlısı portakallısı, cevizlisi üzümlüsü fark etmiyor. Ama bir de tuzlu kekler var ki lezzetine gerçekten doyum olmuyor. Bugün sizin için glutensiz un kullanarak harika bir tuzlu kek tarifi hazırladık. Zeytin ve kaşarın lezzet kattığı bu keke bayılacaksınız. Afiyet olsun...
#Glutensiz TariflerHafta sonu kahvaltılarının olmazsa olmazı yumurtadır. Nasıl yapılırsa yapılsın kahvaltının göz bebeğidir ama siz biraz faklı yumurta tarifleri arayanlardansanız listemize mutlaka göz atmanızı tavsiye ediyoruz. Herkese göre bir şeyler bulunan yumurta tariflerimiz aşağıda sizi bekliyor.
#Sahurda Ne Pişirsem"Hafta sonu kahvaltısında ne olmazsa olmaz?" diye ne zaman sorsak çoğunlukla yumurta cevabını alıyoruz. Hal böyle olunca hafta sonu kahvaltıları için özel yumurta tarifleri hazırlamadan edemiyoruz. Görüntüsüyle lezzetiyle kahvaltı keyfinizi uçuracak yumurta tarifleri derledik, bir göz atmaz mısınız?
#Sahurda Ne PişirsemHer şeyin bir günü var da dünyanın dört bir yanında milyonlarca insanın beslenmesinin önemli bir parçası olan yumurtanın günü olmaz mı? Tabii ki olur... 9 Ekim tarihi Türkiye dahil birçok ülkede Dünya Yumurta Günü olarak kutlanıyor. Sizin için bu özel güne layık, birbirinden nefis yumurta tarifleri hazırladık. Özellikle kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek yumurta tariflerimiz aşağıda. Afiyet olsun...
#Sahurda Ne PişirsemUzmanlar çok fazla acıkmadan ve susamadan oruç tutabilmek için sahurda yediklerimize dikkat etmemiz gerektiğini belirtiyor. Neredeyse tamamının tavsiyesi sahur sofrasında yumurta bulundurmak. Sahur sofranıza renk katacak yumurtalı tarifleri sizin için derledik, bir göz atmaz mıydınız? İşte sahur menüsü için nefis yumurta tariflerimiz...
#Sahurda Ne PişirsemUzmanlar çok fazla acıkmadan ve susamadan oruç tutabilmek için sahurda yediklerimize dikkat etmemiz gerektiğini savunuyor. Neredeyse tamamının tavsiyesi sahur sofrasında yumurta bulundurmak. Sahur sofranıza renk katacak yumurtalı tarifleri sizin için derledik, bir göz atmaz mıydınız?
#Sahurda Ne PişirsemMikrodalga fırınlar günümüzün en tartışmalı ev aletlerinden biri. Kullananlar genellikle çok sevse de mikrodalga muhalifleri grubunun da çok güçlü olduğu yadsınamaz bir gerçek. Peki mikrodalga fırınlar söylendiği gibi yiyeceklerin tüm besleyiciliğini alıp götürüyor mu? Dahası mikrodalga fırın sadece yemek ısıtıp buz çözmeye mi yarıyor? Tüm bu soruların cevapları için sizi aşağıya alalım.
#Mikrodalga FırınKrallar gibi kahvaltı, prensler gibi öğlen yemeği, fakirler gibi akşam yemeği... Dönüp dolaşıp neredeyse bütün diyetisyenlerin anlaştığı nokta bu. Doğanın bize bahşettiği inanılmaz kahvaltıyla hafta sonunu sevdiklerimizle paylaştığımız, nasıl başladıysak öyle devam eden huzurlu, mutlu, çok güzel bir yıl olmasını diliyorum.
#Yumurta TarifleriHaftanın yorgunluğunu geride bırakıp sevdiklerinizle bir araya geldiğiniz pazar kahvaltıları, sofranın zenginliğiyle taçlanır. El yapımı, mis kokulu hamur işleri, bu keyifli anların vazgeçilmezidir. Pazar sabahı erkenden kalkıp saatlerce mutfakta vakit geçirmeden, sadece birkaç temel malzeme ile hızlıca hazırlayabileceğiniz beş farklı tarifi bir araya getirdik. İşte, hafta sonu kahvaltınızı şölene dönüştürecek 5 kolay tarif...
#Akıtma TarifiVolovan, Fransız mutfağından dünyaya yayılan, puf puf kabaran hamuruyla hem göze hem damağa hitap eden bir hamur işidir. Milföy hamuruyla hazırlanır ve yapılışı oldukça pratiktir. Hem tatlı hem tuzlu malzemelerle hazırlandığı için davet sofralarında sıkça tercih edilir. İşte volovan yapımının püf noktaları ve evde kolayca hazırlayabileceğiniz ton balıklı volovan tarifi...
#Volovan TarifiCumhuriyet Bayramı, sadece tarihimizin değil, sofra kültürümüzün de en özel günlerinden biri. Atatürk’ün sevdiği yemeklerle hazırlanan bu menü, geleneksel tatları zarafetle birleştiriyor. Cumhuriyet’in coşkusunu sofrada yaşamak isteyenler için anlamı kadar lezzeti de büyük bir akşam menüsü…
#Cumhuriyet Bayramı Yemekleri16 Ekim Dünya Ekmek Günü’nün amacı hem israfı önlemek hem de binlerce yıldır insanlık sofrasında kendine yer bulan bu yiyeceğin değerini hatırlatmak... Bu vesileyle sofralarımızın ayrılmaz parçası olan ekmeğin başrolde olduğu yemekleri hatırlayalım.
#Gülay Barbaros AltanMakarna, kimimiz için pratik bir çözüm kimimiz için de adeta bir tutku. Öğrenci sofrasında da şölen sofrasında da yeri olan makarna, evde açılıp tazecik pişirildiğinde bambaşka bir mertebeye ulaşıyor. Siz de bu lezzeti tatmak için evde makarna yapmak için hazırlıklara başladıysanız, bu içeriğimizi mutlaka okumalısınız. İşte evde taze makarna yapımının püf noktaları…
#Evde Makarna Nasıl Yapılırİngilizce dersinin konularından biri de give a short description of a process (bir tarifi işlem basamaklarına göre anlatma) konusudur. Give a short description of a process (bir tarifi işlem basamaklarına göre anlatma) nedir? İşte 8. Sınıf İngilizce give a short description of a process (bir tarifi işlem basamaklarına göre anlatma) konu anlatımı.
#8. Sınıf İngilizce Give A Short Description Of A ProcessKalkan balığı MasterChef ile birlikte izleyicilerin merak ettiği mevsim balıkları arasında yerini aldı. Kışın tüketilmesi en zevkli balıklardan biri olan kalkan balığı balıkların imparatoru olarak geçiyor. Kalkan balığı; avlanması oldukça zor olmasından ötürü, pahalı ve az bulunan balık türleri içerisinde bulunmaktadır. Peki, kalkan balığı nasıl temizlenir, nasıl yenir ve pişirilir? İşte kalkan balığı tarifi ve özellikleri...
#Kalkan BalığıPastacılık hassas çalışma gerektiren, konsantrasyon ve disiplin isteyen bir iş. Bahar Yılmaz, pastacılığın temel tekniklerini anlattığı, neden-sonuç ilişkisinin, sayıların, matematiğin, doğru tarifin öneminin altını çizdiği kitabı ‘Pastacılık 101’de “O keki sadece sevgi kabartmaz” diyor.
#PastacılıkTemel eğitimde beceri temelli yaklaşımın esas alındığı günümüzde, mutfak atölyesi akademik laboratuvara dönüştürüldü. İlkokul öğrencileri yemek yaparak el becerilerini geliştirirken ölçülerle matematiği, şekillerle geometriyi malzemeleri doğru kullanarak tasarrufu ve güvenliği öğreniyorlar.
#SakaryaYarın Anneler Günü... Annelik güzel olduğu kadar meşakkatli de; bir de çalışan anneyseniz. Hele de bir şefseniz... Başarılı kadın şeflerimize bir anne olarak mutfakta olmayı sorduk, çocuklarıyla birlikte ocağın başında geçirdikleri vakitleri, anneliğin onları nasıl değiştirdiğini anlattılar.
#Ebru ERKEÇeşit çeşit taze otlar ve enginar mutfağımızda misafir şu sıralar. Birbirinden lezzetli yemekler yapmamıza imkân veren bu ürünler doğru kullanıldığında tabaklara sınıf atlatıyor. Lezzetli Hayat yazarımız Gülay Barbaros Altan “Ben bahara bahar demem evde taze bakla, taze enginar, şevketibostan, ısırgan pişirmedikçe” diyor.
#MetroGeleneksel tarifleri yüzyıllar boyunca kuşaktan kuşağa aktarılan az malzemeli ve bol lezzetli ‘chiacchiere’ tatlısı bir kültürün, bir yaşam tarzının ve neşenin simgesidir. Siz de sofranıza bu neşeden biraz katmak isterseniz, aile tarifimi yapmak için haydi mutfağa!
#ChiacchiereYeni seneyi karşılarken yetişkinler için yılbaşı sofrası kurulur da çocuklar unutulur mu? Miniklerin en çok sevdiği şey, ailelerinden ayrı bir masada yaşıtlarıyla beraber yemek yemek. Mutluluklarını katlamak için onlara özel menü hazırlayıp sofralarını süsleyebilirsiniz.
#ÇocukHafta başında Lezzetli Hayat Instagram hesabımızdan yılbaşı sofranızda tercihiniz kabak tatlısı mı kütük pasta mı diye sorduk. Ankete oy verenlerin yüzde 57’si kabak tatlısını seçti. Kütük pasta diyenler de yüzde 43 gibi azımsanmayacak bir oranda çıkınca size seçenekli bir yeni yıl tatlıları dosyası açmak istedim. Zencefilli kurabiyeler de var, el yapımı, hediyelik olarak hazırlayabileceğiniz çikolatalı trüfler de...
#Gülay Barbaros Altan




















