glutensiz tarifler haberleri sayfasında glutensiz tarifler hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 64 glutensiz tarifler haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kekin her haline bayılıyoruz. Tarçınlısı portakallısı, cevizlisi üzümlüsü fark etmiyor. Ama bir de tuzlu kekler var ki lezzetine gerçekten doyum olmuyor. Bugün sizin için glutensiz un kullanarak harika bir tuzlu kek tarifi hazırladık. Zeytin ve kaşarın lezzet kattığı bu keke bayılacaksınız. Afiyet olsun...
#Glutensiz TariflerKısaca "Spoonful" (İngilizce "kaşık dolusu") olarak anılan bisküvili kaşık pastası, son dönemde sosyal medyanın sevgilisi haline gelen tariflerden. Nasıl olmasın ki? Bisküviden tabanıyla, kadife gibi muhallebisi, nefis çikolatasıyla bu tatlı hem çok pratik hem de leziz. Biz bu tarifi bir adım daha ileri taşıdık ve glutensiz malzemelerle, çölyak hastaları ve gluten hassasiyeti olanlara göre hazırladık. Haydi afiyet olsun...
#LezizzŞöyle dışı çıtır çıtır içi bol peynirli bir tosta kim 'hayır' diyebilir? "Ama tost makinem yok" dediğinizi duyar gibiyiz. Hiç sıkıntı değil çünkü bu tarifimiz tavada pişiyor. Üstelik glutensiz ekmekle yaptığımız için çölyaklılar ve gluten intoleransı olanlar da rahatça yiyebiliyor. Şimdiden afiyet olsun diyor, tarifimize geçiyoruz.
#LezizzTahin helvası en geleneksel tatlılarımızdan biri. Özellikle de balık sofralarının olmazsa olmazı. Ancak glutensiz beslenenler gluten kaygısı nedeniyle bu lezzetten mahrum kalabiliyor. Siz de aynı durumdaysanız ev yapımı glutensiz tahin helvası tarifimizi mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun...
#LezizzŞöyle dışı kıtır kıtır içi yumuşacık bir brownie'ye kim hayır diyebilir? Özellikle kahvenin yanında muhteşem bir eşlikçi olan brownie'yi bu kez glutensiz beslenen takipçilerimize özel hazırladık. Aslını hiç aratmayan glutensiz brownie tarifimiz için sizi hemen aşağı alalım. Afiyet olsun...
#Glutensiz TariflerCheesecake hayatımıza geç girdi ama vazgeçilmezimiz oldu. Ne var ki glutensiz beslenenler bu lezzete tereddütle yaklaşıyor. Biz de bu noktadan yola çıktık ve enfes bir glutensiz cheesecake tarifi hazırladık. Sos olarak bizim tercihimiz çilek ve diğer orman meyveleri oldu ancak siz farklı meyvelerle ya da çikolatayla da güzel bir sos elde edebilirsiniz. Afiyet olsun...
#Glutensiz TariflerGlutensiz beslenme son dönemin sağlık trendlerinden biri. Dahası birçok insanın da gluten alerjisinden dolayı yaşadığı sıkıntılar var. İşte gerek size sağlıklı beslenme trendini yakalatacak, gerekse gluten alerjisi olan sevdiklerinizi mutlu edecek tarifler.
#Glüten Nedirİntoleransı ya da çölyak hastalığı olanların en büyük sorunu güvendikleri gıdaya ve tariflere kolay ulaşamamak… Belirli aralıklarla beslenme düzeninden glüteni çıkarmak isteyenlerin sayısı da giderek artıyor. Uzmanlarsa bu konuda bilinçli hareket etmenin önemi konusunda uyarıyor. Yazarımız Dr. Ayça Kaya’dan işin doğrusunu dinledik...
#GlutenSosyal medyada glütensiz beslenme furyası esiyor. Unsuz kek, şekersiz dondurma gibi tarifler beğeni rekoru kırıyor. Ancak iç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya uyarıyor: Çölyak olanlar dışında glütensiz beslenenlerde kalp hastalığı riskinin, glüten tüketenlere oranla yüzde 25 daha fazla olduğu ortaya çıktı.
#Sosyal Medya“Alerjik Çocuklarımıza Sağlıklı Yemekler Yapalım” çağrısıyla bir araya gelen annelerin hazırladığı sütsüz, yumurtasız, glütensiz yüzlerce tarif “Alerji Dostu Tarifler” kitabında bir araya getirildi. Alerji ile Yaşam Derneği ve Çocuk Alerji ve Astım Akademisi’nin (ÇAAAD) katkılarıyla hazırlanan kitap, alerjik çocukların yiyemedikleri yemeklerin farklı malzemelerle doğal, katkısız ve lezzetli şekilde yeniden hazırlanabileceğini herkese gösteriyor.
#AlerjiTürkiye’nin sadece rafine şekersiz, tahılsız, doğal ve glutensiz tarifler yayınlayan ilk blog/web sitesi Bade’nin Şekeri'nin yazarı Sıla Baki Alkan, blogunun gördüğü büyük ilgi sonrası tariflerini “Özel Beslenenler İçin Tarifler”isimli kitabını okuyucuları ile paylaşıyor.
#Özel Beslenenler İçin TariflerDemek ki bir insanda tüm özellikler bir araya gelebiliyormuş. Hem çok güzel -tescilli güzel-, hem çok kültürlü -okuduğu okullar, durmadan kendine kattığı entelektüel değerler-, hem zarif, kaliteli hem de başarılı olan ve bağışıklık sistemini destekleyen tarifleri bilimsel yaklaşımla veren dünya çapında ilk glütensiz bilgiler içeren Akdeniz ve Türk mutfağı odaklı kitabı “Glütensiz Gurme Lezzetler” ile 2012’de uluslararası ödül kazanan Aslıhan Koruyan Sabancı’nın altıncı kitabı yolda… Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de bu hafta duruşuyla, kitaplarıyla, her anlamda örnek ve ilham olan Aslıhan Koruyan Sabancı ile kendi gibi çok güzel bir sohbet gerçekleştirdik, keyifli okumalar
#Sponsorlu İçerikDemek ki bir insanda tüm özellikler bir araya gelebiliyormuş. Hem çok güzel -tescilli güzel-, hem çok kültürlü -okuduğu okullar, durmadan kendine kattığı entelektüel değerler-, hem zarif, kaliteli hem de başarılı olan ve bağışıklık sistemini destekleyen tarifleri bilimsel yaklaşımla veren dünya çapında ilk glütensiz bilgiler içeren Akdeniz ve Türk mutfağı odaklı kitabı “Glütensiz Gurme Lezzetler” ile 2012’de uluslararası ödül kazanan Aslıhan Koruyan Sabancı’nın altıncı kitabı yolda… Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de bu hafta duruşuyla, kitaplarıyla, her anlamda örnek ve ilham olan Aslıhan Koruyan Sabancı ile kendi gibi çok güzel bir sohbet gerçekleştirdik, keyifli okumalar
#Aslıhan Koruyan SabancıBorusan Otomotiv CEO’su Hakan Tiftik’le Bodrum’da kurdukları Range Rover House’da bir araya geldik. İş, sanat ve gastronomiye dair sohbet ettik. İşte İngiliz otomobil markasının Türkiye’ye duyduğu güven ve Türk yöneticilerin globaldeki başarılarına dair sohbetimizden anekdotlar...
#Carlo BernardiniYarın, Anneler Günü’nde şık bir kahvaltı sofrası kurarak annesini sevindirmek isteyen miniklerimizin gözü korkmasın. Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı ve ‘Evinin şefi’ köşemizin yazarı Gülay Barbaros Altan’dan farklı yaş gruplarına uygun pratik tarifler aldık. Kuşkonmazlı tart da yapabilirsiniz, glütensiz pizza da...
#Anneler GünüHassasiyetimiz olsun olmasın arpa, çavdar ve buğday gibi unlardaki protein çeşidi glüten, hemen herkesin gündeminde. Yazarımız Dr. Ayça Kaya’ya kimlerin tüketip tüketmemesi gerektiğini sorduk ve glütensiz beslenme hakkında doğru bilinen yanlışları öğrendik. 10 yıldır glütensiz beslenen eğitmen şef Burak Özbay’dan glütensiz tatlı-tuzlu tarifler aldık...
#Glutensiz BesinBalık hem tadının verdiği keyif hem de kalp sağlığından beyin fonksiyonlarına saymakla bitmeyen onlarca yararıyla çoğumuz için vazgeçilmez bir besin. Onu haftalık beslenme düzenimize daha sık dahil etmenin en kolay yollarından biriyse ton balığı… Yazarımız Dr. Ayça Kaya güçlü bir magnezyum ve protein kaynağı olduğunu; semizotu, roka, dereotu gibi yeşilliklere katarak dengeli bir öğün hazırlayabileceğimizi söylüyor.
#BalıkAlaçatı’nın özellikle yaz aylarında sokaklarını damla sakızı kokusunun sardığını söyleyen şef Hüseyin Pancar, bu kokunun da kimi zaman tencerede pişen muhallebiden, kimi zaman da yemek sonrası içilen likörden geldiğini paylaşıyor ve ekliyor: “Sakız ağacı Ege’nin Efe’si gibi... Köklendiği yeri güzelleştiren bir doğası var.”
#1Protein değeri yüksek, hafızaya iyi geliyor, kalbimizi koruyor, kemik gelişimini destekliyor. Her mevsim soframızın en kıymetli malzemelerinden biri olan balık, yaz aylarında da vazgeçilmezimiz... Yanına fava, havuç tarator gibi mezeleri, patates ve roka salatalarını çok yakıştıran yazarımız Dr. Ayça Kaya sağlıklı pişirme yöntemlerini anlatıyor, tarifler veriyor.
#Sponsorlu İçerikHer yaz yeni mekanların açıldığı Bodrum’un değişmeyen lezzet duraklarından biri de Bitez’deki Maride Patisserie & Cafe... Bodrum’un yaz-kış açık olan keyifli adreslerinden Maride, 2016’da az şekerli, katkısız cheesecake çeşitleriyle başladığı gastronomi yolculuğunu her yıl menüsüne kattığı nefis seçeneklerle sürdürürken, mekanın müdavimlerinin sayısı da giderek artıyor.
#1Mürver Restaurant’ın menüsüne yeni tatlar eklendi. Dondurmacı Cremeria Milano, Cihangir’e yeni şube açtı. Sinop lakerdası coğrafi işaret tescili aldı. Sosyal medyada trend olan soğanlı milföy ve oyuncu-yemek programcısı Rıza Sönmez’in yemek kitabıyla yeme-içme dünyasından haberler burada...
#SinopGlütensiz beslenmeyi karbonhidrat azaltmak sanan da var, sıvı ağırlıklı beslenerek zayıflamaya çalışan da... Uzun süre aç kalıp yemek yeme sürecinde yüksek kalorili yiyeceklere yönelenler de cabası... Bu hafta beslenme hatalarından bahsedeceğim ve çözüm önerilerimi anlatacağım.
#Glüten















