Türk Silahlı Kuvvetleri haberleri sayfasında Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 26223 Türk Silahlı Kuvvetleri haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
MALATYALI İş Adamları Derneği'nin (MİAD) iftar programında konuşan Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Bu vatanın bir metrekaresine, 86 milyonun tek bir ferdinin kılına zarar verilmesine Allah'ın izniyle asla izin vermeyeceğiz. Cephede güçlü değilseniz masada da güçlü olamazsınız. Askeri gücün en önemli bileşenlerinden biri de ordunuzdur. Güçlü bir orduya sahip olmalısınız. Hamdolsun, Türk Silahlı Kuvvetleri, Mehmetçiğin ordusu, dünyanın en güçlü ordularından biridir. Ama sadece güçlü bir orduya sahip olmanız yetmez; ordunun en ileri teknolojilerle donatılması gerekir. En ileri teknolojilerden istifade etme kabiliyetinizin de olması gerekir. Hamdolsun, son 23 yılda Türkiye savunma sanayiinde attığımız adımlarla Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dünyanın en modern ve en ileri teknolojilere sahip savunma sistemlerini kullanabilmesi mümkün hale geldi" dedi.
#Savunma TeknolojileriAK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan, sosyal medyaya ve doğum iznine yönelik düzenlemeleri de içeren Sosyal Hizmetler Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.
#Sosyal MedyaMSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri ve Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk, Deniz Kuvvetleri’nin harekât etkinliğini, müşterek çalışabilirliğini ve hazırlık seviyesini en üst düzeye taşımak amacıyla 6-10 Ekim’de gerçekleştirilen Denizkurdu-1 2025 Tatbikatı nedeniyle Antalya’da bulunan TCG ANADOLU amfibi hücum gemisinde haftalık bilgilendirme toplantısı düzenledi.
#Türk Silahlı KuvvetleriBoğaziçi Savunma Teknolojileri tarafından geliştirilen ve dron tehditlerine karşı birçok ülkede aktif olarak kullanılan İLTER Dron Tespit ve Engelleme Sistemi, Yunanistan'da mercek altına alındı. Yunan basını, İLTER'in son teknolojiyle donatıldığını belirterek, dron savunma sisteminin Türk ordusunu daha da güçlendirdiğini belirtti.
#İLTER J350Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, "Türkiye'nin güçlü yarınlarına yürüyüşü, gençliğimizin sahip olduğu ilham ve vizyonla harmanlanarak, inşallah daha da güçlenerek devam edecektir." ifadesini kullandı.
#İletişim BaşkanıMetin Tokel kimdir sorusu, hayatı ve biyografisi hakkında bilgi edinmek isteyen pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Aslen Kocaelili olan Tokel, Türk Kara Kuvvetleri'nde uzun yıllar çeşitli görevlerde bulunmuş bir komutandır. 2025 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığına atanan Metin Tokel, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde önemli görevlerde bulunmuş ve terfi ederek başarılı bir kariyer izlenimi bırakmıştır. Peki, Metin Tokel kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o isim hakkında detaylı biyografi bilgileri.
#Metin TokelTürk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı Gıda Kontrol ve Araştırma Merkezi Başkanlığı Mehmetçiğin yediği ekmekten, içtiği suya kadar her türlü gıda ve içecek maddesini özel laboratuvarlarda, son teknoloji cihazlarla analiz ediyor. Mehmetçik, bu testlerin sonucuna göre yiyecek ve içecekleri tüketiyor.
#BursaMilli Savunma Bakanlığı kaynakları, Yunan askerinin Türkiye’ye yönelik tepki çeken sloganlarına işaret ederek, "Askerliğin yazılı ve yazılı olmayan kuralları vardır. Yazılı olmayan kurallarından ilki Yunanistan’da yapılanın yapılmaması gerektiğidir. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) disiplini, ahlakı ve merhameti ile temayüz etmiştir. Etkin, caydırıcı ve saygın özellikleriyle öne çıkan bir ordudur. TSK’dan hiçbir zaman böyle davranışlar göremezsiniz, göremeyeceksiniz" mesajını verdi.
#MSBCUMHURİYET tarihinin ilk kadın generali Jandarma Genel Komutanlığı Personel Merkez Daire Başkanı Tuğgeneral Özlem Yılmaz ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) ilk kadın amirali Tuğamiral Gökçen Fırat, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için önemli mesajlar verdi.
#Tuğgeneral Özlem YılmazMeclis’te görüşülen kanun teklifi, milyonlarca kadın çalışanı yakından ilgilendiren doğum izniyle ilgili önemli değişiklikler içeriyor. Teklif yasalaştıktan sonra doğum izni 24 haftaya çıkarılıyor, babalık izninin süresi uzuyor ve doğum yapan çalışanlara SGK’dan yapılan ödemeler de artırılıyor. Teklif ile ilk kez koruyucu aileye de izin hakkı tanınıyor. Ayrıca çocukların doğumundan sonraki aylarda anne bakımından uzun süre yararlanmaları sağlanırken koruyucu aile, evlat edinme uygulamaları da teşvik ediliyor. Peki, yeni düzenleme ile neler değişecek? İşte detaylar...
#Doğum İzniDışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ile yaptığı telefon görüşmesinde, Türk hava sahasının ihlal edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, Türkiye'nin buna karşı gerekli tüm tedbirleri almaya devam edeceğini bildirdi.
#Dışişleri Bakanı Hakan FidanMilli Savunma Bakanlığı, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik başlattığı saldırılar ve ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Türkiye olarak önceliğimiz bölgemizdeki saldırıların durdurulması, kalıcı ateşkesin tesis edilmesi ve tüm ihtilafların barışçıl yollarla çözülmesidir. Bu kapsamda; tarafları saldırılara bir an önce son vermeye ve sorunları diyalog ile diplomasi yoluyla çözmeye davet ediyoruz” denildi. İran'dan ateşlendikten sonra Türkiye'ye yönelen füze için yapılan açıklamada ise "Hatay’ın Dörtyol ilçesine düşen parçanın, önleme faaliyeti kapsamında kullanılan hava savunma mühimmatına ait olduğu belirlenmiş olup olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma meydana gelmemiştir." ifadelerine yer verildi.
#MSBCumhurbaşkanı Erdoğan, İran’dan ateşlenip Türk hava sahasına yönelen ve imha edilen balistik mühimmata ilişkin, “NATO müttefiklerimizle yakın istişare içinde her türlü önlemi alıyoruz ve anında gerekli müdahalede bulunuyoruz. İşi asla şansa bırakmıyoruz. Bir daha benzer hadiselerin yaşanmaması için de uyarılarımızı en net biçimde yapıyoruz” dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda Mehmetçik ile iftar programında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgemizin içinden geçtiği bu sıkıntılı günlerde hudutlarımızın ve hava sahamızın güvenliği noktasında işi asla şansa bırakmıyoruz. Bu sabahki olayda olduğu gibi NATO müttefiklerimizle yakın istişare içinde her türlü önlemi alıyoruz ve anında gerekli müdahalelerde bulunuyoruz. Bir daha benzer hadiselerin yaşanmaması için de uyarılarımızı en net biçimde yapıyoruz" dedi.
#ErdoğanAK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan, sosyal medyaya ve doğum iznine yönelik düzenlemeleri de içeren Sosyal Hizmetler Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.
#AK Parti“Milletle Birlikte, Milletin Emrinde” buluşmasında seçim vaatlerini açıklayan Özel, “Bu bir yeniden inşa sürecidir” dedi. Özel, Ortadoğu’daki savaş nedeniyle bölgenin ateş çemberine döndüğünü söylerken “Burayı istikrarsızlaştıracak her türlü girişimin karşısındayız” diye konuştu.
#Özgür ÖzelGüney Asya’nın en kırılgan sınırlarından Pakistan-Afganistan hattında gerilim yeniden sıcak çatışmaya dönüştü. Taraflar karşılıklı hava saldırıları, topçu atışları ve havan bombardımanlarıyla birbirini hedef alırken Pakistan Savunma Bakanı Khawaja Asif’in “Sabrımız tükendi, artık aramızda bir savaş var” açıklaması krizin boyutunu gözler önüne serdi. Peki ABD'nin bile barınamadığı Afganistan’da Pakistan’ın amacı ne? İki ülkenin çatışmasının altına tam olarak hangi meseleler yatıyor? Mercek altına aldık.
#Afganistan-PakistanMilli Savunma Bakanlığı (MSB) Balıkesir'de 9. Ana Jet Üssü Komutanlığı filosuna ait F-16 uçağının kaza kırıma uğramasına yönelik açıklama yaptı. Bakanlık, “Bulgaristan sınırımızda tanımlanamayan bir radar izi tespit edilmesi üzerine, alarm reaksiyon görevi kapsamında 2 adet F-16 savaş uçağımız 9’uncu Ana Jet Üs Komutanlığı-Balıkesir’den aynı anda kalkış yaptı. Savaş uçağımızın biri ile 00.56’dan itibaren telsiz irtibatı ve radar iz bilgisi kesildi. Kahraman pilotumuz uçağı terk etmek için fırlatma sistemini son anda çalıştırdığı tespit edildi. Olayın meydana geliş sebebi, kaza kırım ekibinin detaylı incelemesi sonrası açıklığa kavuşacaktır” açıklamasını yaptı.
#Milli Savunma BakanlığıBalıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, 9. Ana Jet Üssü Komutanlığı filosuna ait F-16 uçağının kaza kırıma uğraması sonucu 1 pilotun şehit olduğunu bildirdi. MSB tarafından yapılan açıklamada ise "Uçağımızın kaza kırıma uğradığı tespit edilmiş ve uçağımızın enkazına ulaşılmıştır. Pilotumuz şehit olmuştur." ifadeleri kullanıldı. Adalet Bakanı Akın Gürlek, kaza kırıma uğrayan F-16 uçağına ilişkin soruşturma başlatıldığını bildirdi. MSB, şehidimizin kimliğini de açıkladı. Öte yandan acı haber ailesine ulaşırken mahalle muhtarı şehit İbrahim Bolat'ın küçükken asker olmak istediğini belirtti. Aslen Konyalı olan Hava Pilot Binbaşı İbrahim Bolat için İzmir Karşıyaka Bostanlı Beşikçioğlu Cami’sinde cenaze töreni düzenlendi. Cenazede şehidin yakınları gözyaşlarına boğuldu.
#Son Dakika HaberANKARA'da HAVELSAN yerleşkesinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 'SANCAR SİDA' İnsansız Deniz Aracı Hizmete Alma Töreni, HAVELSAN Simülatör Üretim ve Entegrasyon Tesisi Temel Atma Töreni, HAVELSAN KAAN Teknoloji Merkezi ile Deniz Savaş Yönetim Sistemi Merkezi Ek Binası Açılış Töreni gerçekleştirildi.
#SANCAR SIDARoketsan Genel Müdürü Murat İkinci, Atmaca’da yer alan üst düzey teknolojiler sayesinde bu füzenin dünyada benzeri zor bulunan bir caydırıcılık sunduğunu vurgulayarak, “Parasını verseniz bile alamazsınız” sözleriyle sistemin stratejik önemine dikkat çekti.
#Roketsan Genel Müdürü



















