Köşk
Köşk Haberleri
150 yıllık ata mesleğini sürdürüp, sabun üretiyor
AYDIN'ın Köşk ilçesinde, 150 yıllık ata mesleğini sürdüren Ali İhsan Bayram (50), eski usul zeytinyağlı sabun üretiyor.
150 yıllık ata mesleğini sürdürüp, sabun üretiyor
AYDIN'ın Köşk ilçesinde, 150 yıllık ata mesleğini sürdüren Ali İhsan Bayram (50), eski usul zeytinyağlı sabun üretiyor.
Kutup ayısı Nanuk’un diyecekleri var!
Nanuk’un yaşadıkları küresel ısınma, iklim değişiklikleri, soyu tükenmekte olan canlılar, fosil yakıtlar, doğanın dengesi gibi konular etrafında insanlığı, kendini sorgulamaya davet ediyor.
Ağrı'da bir kişi, eşi ve 3 çocuğunu bıçakladıktan sonra kendisini de yaraladı
Ağrı'nın Tutak ilçesine bağlı Aşağı Köşk köyünde psikolojik sorunları olduğu belirtilen baba, eşi ve 3 çocuğunu bıçakladıktan sonra kendisini de yaraladı. Anne ve çocuğun çığlıklarını duyup eve gelen yöre sakinleri aile üyelerini kanlar içinde buldu. Hastaneye kaldırılan anne ve 3 çocuğun hayati tehlikesinin bulunduğu belirtilirken, saldırgan baba da jandarma nezaretinde tedaviye alındı.
Semerkand Medresesi Nerede Ve Nasıl Gidilir? Semerkand Medresesi Tarihi Ve Özellikleri Hakkında Bilgi
Dünya geçmişten bugüne kadar birçok tarihi olaya şahitlik etmiştir. Bu olayların her biri sonucunda yeni yerler, yapılar oluşmuştur. Bazı tarihi ve kültürel yerler insan eliyle, bazısı doğanın eli ile oluşum göstermiştir. İnsan eli ile yapılan tarihi, kültürel yapılara örnek olarak cami, medrese, köşk, kervansaray gibi yapılar olmaktadır. Semerkand Medresesi nerede ve nasıl gidilir? Semerkand Medresesi tarihi ve özellikleri hakkında bilgiler nelerdir? Bu soruların cevaplarını ve bu sorular ile ilgili bilgileri detayları ile derledik.
Ağrı'da baba dehşeti! Çığlıkları duyup geldiler, korkunç manzarayla karşılaştılar
Ağrı'nın Tutak ilçesine bağlı Aşağı Köşk köyünde psikolojik sorunları olduğu belirtilen baba, eşi ve 3 çocuğunu bıçakladıktan sonra kendisini de yaraladı. Anne ve çocuğun çığlıklarını duyup eve gelen yöre sakinleri aile üyelerini kanlar içinde buldu. Hastaneye kaldırılan anne ve 3 çocuğun hayati tehlikesinin bulunduğu belirtilirken, saldırgan baba da jandarma nezaretinde tedaviye alındı.
Yıldız Korusu Nerede Ve Nasıl Gidilir? Yıldız Korusu Tarihi, Giriş Ve Kahvaltı Ücreti Hakkında Bilgi
İstanbul'un en merkezi korusu olan ve Beşiktaş ile Ortaköy arasında yer alan Yıldız Korusu, ziyaretçilerine şehir merkezinde muhteşem bir renk cümbüşü ve doğa harikası sunuyor. Yıldız Parkı'nda boydan boya sıralanmış piknik masalarında ya da ağaçlar altındaki bulunan çim alanlarda piknik yapma imkanı da bulunuyor. Yıldız Korusu nerede ve nasıl gidilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Validebağ Korusu Nerede Ve Nasıl Gidilir? Validebağ Korusu Tarihi, Giriş Ve Kahvaltı Ücreti Hakkında Bilgi
İstanbul’un Anadolu Yakasında bulunan Validebağ Korusu harika konuma sahip bir gezi alanıdır. Bu koruya aynı zamanda Adile Sultan Korusu da denmektedir. Hem gezi amaçlı olan hem de pek çok etkinliğin yapıldığı bu yapı oldukça popülerdir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
Emirgan Korusu Nerede Ve Nasıl Gidilir? Emirgan Korusu Tarihi, Giriş Ve Kahvaltı Ücreti Hakkında Bilgi
Korular, şehir içinde veya şehirlerin yakınında yer alan çevreleri sınırlandırılmış büyük ağaç toplulukları. Tarihi şehirlerde görülen korular, doğal güzellikleri muhafaza edilen orman parçaları olarak özellikle büyükşehirlerde yaşayanlar için çok önemli nefes alma ve dinlenme alanları. Ülkemizdeki meşhur korulardan biri de yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan Emirgan Korusu. Muhteşem boğaz manzarasına haiz Emirgan Korusu nerede ve nasıl gidilir? Emirgan Korusu tarihi, giriş ve kahvaltı ücreti hakkında bilgileri derledik.
Cemile Sultan Korusu Nerede Ve Nasıl Gidilir? Cemile Sultan Korusu Tarihi, Giriş Ve Kahvaltı Ücreti Hakkında Bilgi
İstanbul, özellikle şehir içi yeşil alanları ile bilinmektedir. Korular bu yeşil alanlar içerisinde en önemli rolü üstlenen park olarak dikkat çekmektedir. Cemile Sultan Korusu'da bu alanlardan bir tanesi olarak görülmektedir. Cemile sultan korusu nerede ve nasıl gidilir? Cemile sultan korusu tarihi, giriş ve kahvaltı ücreti hakkında bilgiler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Beykoz Korusu Nerede Ve Nasıl Gidilir? Beykoz Korusu Tarihi, Giriş Ve Kahvaltı Ücreti Hakkında Bilgi
İstanbul’un en güzel semtlerinden biri Beykoz semtidir. Beykoz içinde yer alan bazı lokasyonlar diğer yerlerden daha çok ön plana çıkmaktadır. Beykoz Korusu bu yerlerden biridir. Beykoz Korusu nerededir? Beykoz Korusuna nasıl gidilir? Beykoz Korusu'nun tarihi nedir? Beykoz Korusu'nun giriş ücretleri ne kadardır? Beykoz Korusu kahvaltı ücretleri nedir? İşte Beykoz Korusu hakkında bilgiler.
Islah Adası Nerede Ve Nasıl Gidilir? Islah Adası Gezilecek Yerler, Konaklama, Tarihi Ve Özellikleri Hakkında Bilgi
Popüler olan filmlerin çekildiği yerler daha sonra filmler kadar popüler olabilmektedir. Filmi izleyenler onun çekildiği mekânları merak edip filmde geçen sahnelerin bulunduğu yerleri keşfetmeyi arzulayabilmektedir. Türkçeye “Islah Adası” olarak çevrilen “Take Down” filminin çekildiği ada hakkında izleyenler bilgi sahibi olmak istemektedirler. İşte Islah Adası ile ilgili bilgileri sizler için derledik.
Burgaz Adası Nerede Ve Nasıl Gidilir? Burgaz Adası Gezilecek Yerler, Konaklama, Tarihi Ve Özellikleri Hakkında Bilgi
Burgaz Adası, Prens adlarından biridir. Bu ada Prens adaları içerisinde büyüklük bakımından üçüncü sıradadır. Gezilecek pek çok yeri olması ve doğal güzellikleri sebebi ile insanlar tarafından ilgi görmektedir. Burgaz Adası nerede ve nasıl gidilir? Burgaz Adası gezilecek yerler, konaklama, tarihi ve özellikleri hakkında bilgiler.
MHP Genel Başkanı Bahçeli açıklamıştı! Şuşa'daki okulla ilgili detaylar ortaya çıktı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Azerbaycan'ın Ermeni işgalinden kurtarılan şehri Şuşa'da yaptıracağı okulun temelini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Bahçeli'nin birlikte atması planlanıyor. MHP heyeti Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de görüşmeler gerçekleştirdi.
PKK'nın kadın çatı yapılanmasına operasyon: 13 gözaltı
Aydın ve 5 ilçesinde polisin PKK/KCK terör örgütünün faaliyetlerine yönelik olarak yapılan çalışmalarda, örgütün Türkiye'deki kadın çatı yapılanması TJA (Tevgera Jinên Azad/Özgür Kadın Hareketi) içinde faaliyet yürüttükleri belirlenen aralarında HDP'li eski ve yeni yöneticilerinde bulunduğu ileri sürülen 13 kişi gözaltına alındı.
İlk kazancım 100 paraydı; ekmek, tuz, şeker aldım
CHP İstanbul Milletvekili, eski Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) Müsteşarı İlhan Kesici ile geçmişe yolculuk yaptık… Kesici bizi doğduğu topraklara götürdü. Sivas Zara’da çokkültürlülük içinde geçen çocukluğunu, yaz tatillerini geçirdiği yaylaları, terzi çıraklığından kazandığı ilk parasını, evde onu bekleyen buz kovalarının sırrını anlattı...
Saftirik Serisi Filmleri - Saftirik Serisinin İsimleri, İzleme Sırası, Vizyon Tarihleri, Konuları Ve Oyuncuları
Orijinal adı Diary of a Wimpy Kid olan Saftirik serisinin ilk filmi 2010 yılında gösterime girdi. Greg Heffley adlı bir çocuğun günlüklerinden oluşan yapım Absürt - Mizah türünün en başarılı örneklerinden biri. 4 filmden oluşan serinin baş rollerini Zachary Gordon ve Robert Capron paylaşıyor. Sinemaseverler için Saftirik serisi filmlerinin isimlerini, izleme sırasını, vizyon tarihlerini ve oyuncularını derledik.
Türkiye'nin ilk milli bayrak müzesinde 'tarih' sergileniyor
İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) tarafından açılan 'Bayrak Bilim ve Türk Bayrakları Müzesi' tarihe ışık tutuyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Kayıt altına almak, farkındalığı tekrar oluşturmak, sadece Türk bayrağı değil, dünya bayraklarının da tarihi hakkında bilgi vermek noktasında bilimsel bir zemin oluşturmak gerekiyordu. Buna inanarak bu müzeyi topluma kazandırdık" dedi.
İstanbul Boğazı'nda kuş türü arttı
Flamingo, küçük kuğu ve kılkuyruk ördeğinin bu yıl iklim koşullarından dolayı daha fazla sayıda gözlemlendiği belirlendi.
Aydın'ın yüksek kesimlerine kar yağdı
AYDIN'da yılın ilk karı yüksek kesimlere yağdı. Aydın Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yüksek kesimlerdeki kırsal mahallere ulaşımın aksamaması için tuzlama ve kar küreme çalışmalarına başladı.
Alman İmparatoru için üç haftada hazırlandı, 126 yıldır görkemini koruyor
Kocaeli’de Alman İmparatoru Kaiser 2. Wilhelm’in Hereke ziyaretinde konaklaması için 1894 yılında sarayın marangozları tarafından 3 haftada hazırlanan ‘Kaiser Wilhelm Köşkü’, 126 yıldır ihtişamını koruyor. İçinde yıllardır görkemini muhafaza eden değerli eşyaların yer aldığı köşk, deniz manzarasıyla da dikkatleri üzerine topluyor.
'Urartu Mağaraları' turizme kazandırılıyor
Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde Tağar Çayı Vadisi'nin yukarıya doğru uzanan kısımda sarp kalker kayalarına konut amaçlı oyulmuş 'Urartu Mağaraları' alarak adlandırılan kaya odaları, Fırat Kalkınma Ajansı'nın (FKA) 2020 Yılı Turizm ve Sanayinin Geliştirilmesi Mali Destek Programı'yla turizme kazandırılacak.
Nurgül Yeşilçay, asıl soru şu bence: 2021 bizden neler bekliyor?
Beyazperdenin ve ekranın efsanevi isimlerinden... Sizi etkisi altına alması için iki dakika sohbet etmeniz yeterli. Zaten yeşil gözlerinin içine bakıp büyülenmemek imkânsız. Nurgül Yeşilçay, oyunculuğun ve birbiri ardına ekranda yer alan projelerinin yanı sıra yaptığı tablolarla da gündeme geliyor. 2020’nin son günlerinde buluşup aşkı, projelerini, ilişkisini ve geçen yılın muhasebesini yaptık: “Alışkanlıkların değiştiği bir yıl oldu, doğru bildiğimiz her şeyin yanlış olduğu söylendi.”
Kahya nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Kahya olma şartları, maaşları ve iş imkanları
Çok eski dönemlerden günümüze kadar film ya da dizilerde sıkça karşılaşılan unvanlardan biri olarak kahya öne çıkıyor. Kahya aynı zamanda bir meslek olarak da günümüzde hala önemli bir potansiyel teşkil etmektedir. Peki, kahya nedir, ne iş yapar ve nasıl olunur? Kahya olma şartları, maaşları ve iş imkanları konusunda merak edilenler.
Koca adada 100 yıldır boş duruyor! ‘Dünyanın en yalnız evi’ olarak adlandırıyorlar...
İzlanda'nın ücra bir adasında bulunan 'dünyanın en yalnız evi', 100 yılı aşkın bir süredir terkedilmiş bir şekilde duruyor.
Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul 21 Aralık elektrik kesintisi programı
İstanbul'un birçok noktasında elektrik kesintisi yaşanıyor. Anadolu ve Avrupa Yakası'ndaki bazı ilçeler ve mahallelere planlı bakım çalışmaları gereğinde elektrik verilemiyor. Elektrik kesintisinin yaşandığı ilçeler ve mahallelerde ikamet eden vatandaşlar, elektrik kesintisinin sona ereceği saate odaklanmış durumda. BEDAŞ ve AYEDAŞ elektrik kesintisi yaşanacak ilçeleri paylaştı. Peki, elektrikler ne zaman gelecek? İşte 21 Aralık elektrik kesintisi programı...
5 ilde DHKP-C operasyonu: Çok sayıda kişi gözaltına alındı
İstanbul merkezli 5 ilde DHKP-C terör örgütüne yönelik dev operasyon düzenlendi. Operasyonda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. İstanbul’da Eyüpsultan, Beşiktaş ve Tuzla’nın aralarında bulunduğu birçok ilçede haklarında yakalama kararı bulunan 27 kişiye yönelik operasyon yapıldı. Özel harekat ekiplerinin destek verdiği dev operasyonda gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.
Virüslere Karşı Koruma Sağlayan Antiviral Bitkiler!
Dirençli ve sağlıklı bir bünye için bitkiler, yağlar ve bitki çaylarından yararlanılabileceğini dile getiren Öğretim Üyesi Dr. Ebru Özdemir Nath, farklı virüs türleri ile savaşta etkili antiviral bitkileri açıkladı.
Koronavirüse karşı koruyuculuğu kanıtlandı: Okaliptüs ve limon yağı...
Dirençli ve sağlıklı bir bünye için bitkiler, yağlar ve bitki çaylarından yararlanılabileceğini dile getiren Öğretim Üyesi Dr. Ebru Özdemir Nath, farklı virüs türleri ile savaşta etkili antiviral bitkileri açıkladı. Nath, “Antiviral etkili aromatik bitki türleri arasında adaçayı, bergamot, biberiye, karanfil, limon otu, melissa, okaliptus sayılabilir. Hindistan ve Tayvan’da bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre, okaliptüs, ıtır ve limon yağları, Kovid-19’a karşı koruyuculuk sağlıyor. Etkisi kanıtlanmış bu yağlar, maske kenarına damlatılarak da kullanılabilir” dedi.
İzzet Baysal kimdir, ne zaman öldü? İşte İzzet Baysal'ın biyografisi
Bolu'ya eğitim ve sağlık alanında 435 milyon 230 lira değerinde 140 eser kazandıran merhum hayırsever İzzet Baysal, vefatının üzerinden yıllar geçmesine rağmen minnetle anılıyor. İzzet Baysal, 5 Mart 2000 tarihinde 93 yaşında ölmüştür. Naaşı Bakanlar Kurulu kararı ile ve kendi arzusu üzerine Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Gölköy kampüsündeki anıt mezarına defnedilmiştir. İşte İzzet Baysal'ın biyografisi...
Şanlıurfa lezzetlerine UNESCO tescili için gastronomi merkezi açılıyor
Şanlıurfa'da, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'ne (UNESCO) kentin onlarca çeşit lezzetinin tescili için gastronomi merkezi açılacak.
SSM’den ölümünün 500. yılında Şeyh Hamdullah hat sergisi
Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), Fatih Sultan Mehmed ve Sultan II. Bayezid dönemlerinin büyük hattatı Şeyh Hamdullah’ı, ölümünün 500. yılında çağdaşlarıyla birlikte özel bir sergiyle anıyor.
Yangından kurtarılırken muhabbet kuşunu unutmadı
KAYSERİ'nin Kocasinan ilçesindeki 10 katlı apartmanın 3'üncü katında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. İtfaiye merdiveniyle binadan tahliye edilen bir kişi, dumandan zarar görmemesi için kafesteki muhabbet kuşunu da kurtardı.
Dünyanın dört bir yanındaki 11 perili köşk
Fransa'daki hayaletli şatodan Hindistan’daki prensesin ruhani öyküsüne kadar, bu büyüleyici rotaların en cesur gezginleri bile korkutması garanti...
Aydın semalarında esrarengiz cisim!
Aydın’ın Köşk ilçesi semalarında gece saatlerinde görülen esrarengiz cisim vatandaşları hem şaşırttı hem tedirgin etti. Esrarengiz cisim, amatör kameralar tarafından saniye saniye kaydedildi.
Aydın'da dev meşe mantarı görenleri şaşırttı
Aydın'ın Köşk ilçesine bağlı Ilıdağ mahallesinde yaşayan Ali Turhan'ın bulduğu dev meşe mantarı görenleri şaşırttı.
‘Köşkü Tatar istedi’
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin kapalı Maraş’a yaptığı ziyaret sırasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) yeni bir cumhurbaşkanlığı köşkü yapılması önerisi gündeme gelmişti. AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, bu önerinin KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan geldiğini söyledi.
Dolandırıcılık iddiası
Adını antikacı olarak magazin dünyasında duyuran ve yaptığı hayır işleriyle bilinen Uğur Batur'un “ortağım” diye tanıştırdığı Suudi Arabistanlı iş insanı Faisal El Sadavi’yi yaklaşık 20 milyon TL dolandırdığı iddia edildi.
Adnan Oktar’a 1365 yıl hapis talebi
Adnan Oktar organize suç örgütü davasına ilişkin mütalaasını veren savcı, örgüt elebaşı Oktar’ın 150 yıldan 1365 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.
Bizim Aile ne zaman çekildi? İşte Bizim Aile filminin konusu ve oyuncuları
Türk sinema tarihinde önemli bir yeri olan Ergin Orbey'in yönettiği Bizim Aile filmi 1976 yılında Türk sinemaseverlerle buluştu. Dramatik senaryosu ve dönemin en ünlü isimlerinin rol alması ile hafızalara kazınan film, günümüzde televizyon ekranlarında yayınlanınca merak konusu oluyor. İşte, Bizim Aile filminin konusu ve oyuncuları...
Sanayi kentinin tarihi dokusu rölyeflerde
19. yüzyıl mimarisinden kesitleri rölyef tablolarına taşıyan sanatçı Buga, mimari projelerinden faydalanarak İzmit'in tarihi "Pembe Köşk"ün 1/50 ölçeğinde maketini yapıyor.
Ata’yı hissedin
Atatürk’ün anılarını yaşatmak için yadigâr kalan adresler: Atatürk Müze Evleri
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk yaşamı boyunca pek çok seyahate çıktı. Gezileri boyunca Türkiye’nin dört bir yanında kaldığı evlerin çoğu günümüzde müze haline getirildi. İşte o müze evlerden bazıları haberimizde...
Anadolu’da farklı boyutlarıyla Atatürk’ü hissedebileceğiniz yerler
10-16 Kasım tarihleri arası Atatürk Haftası olarak kabul ediliyor. Biz de bu özel gün için Atatürk'ün yaşamı boyunca iz bıraktığı yerlerden bazılarını derledik.